nieuws

Standox trainingen voor speciale lakken

Werkplaats & Onderhoud

Standox trainingen voor speciale lakken

Het OEM-aanbod van bijzondere lakken blijft toenemen. Zo zijn Rosso Competizione metallic (Alfa Romeo Giulietta en C8), Candy Blue (Ford Fiesta) en Rouge Flamme (Renault Clio) voorbeelden van nieuwe, exclusieve lakkleuren. Maar het herstellen van drie- of vierlaags lakafwerkingen vereist speciale processen en grote deskundigheid.

Het gebruik van meerdere lagen, speciale pigmenten en aangekleurde blanke lakken maakt het herstellen van lak moeilijk. Rosso Competizione (Alfa Romeo Giulietta en C8) vereist bijvoorbeeld een lakproces van vier lagen, bestaande uit twee basislakken, een laag aangekleurde Standox VOC Klarlack plus de blanke lak. Standox ontwikkelde speciale additieven voor het mengen van de blanke lak waardoor het herstelproces gemakkelijker wordt. De gekleurde blanke lakken bepalen het eindresultaat: zo zal het uiteindelijke effect, de helderheid en de schittering van de Candy Blue‑kleur (Ford Fiesta) volledig bepaald worden door de laagdikte van de aangekleurde blanke lak.

Leer omgaan met speciale kleuren

Vanwege de complexe lak‑ en spuitprocessen adviseert Standox om personeel van schadeherstelbedrijven op te leiden in het omgaan met speciale kleuren. Standox Nederland biedt regelmatig trainingen op dat gebied aan, zoals de eendaagse technische training Drielaags Laksysteem, die 29 oktober aanstaande op de agenda staat.

Reageer op dit artikel