nieuws

Facom werkstation om veren te vervangen

Werkplaats & Onderhoud

Facom werkstation om veren te vervangen

Veel werkplaatsen beschikken niet over voldoende luchtdruk om veren voldoende in te kunnen drukken als veren of schokdempers vervangen moeten worden. Facom heeft een nieuw werkstation gemaakt, waarvoor slechts 6 bar luchttoevoer nodig is.

Bij het vervangen van veren en in veel gevallen ook bij het vervangen van de schokdempers, moeten de veren worden ingedrukt. Maar veel veren zijn zo sterk, zeker in het geval van bestelauto’s en 4×4’s, dat steeds meer werkplaatsen niet over voldoende luchtdruk beschikken om de veren voldoende te comprimeren.

Veiligheid en efficiëntie verdienen voorrang in een garage en daarom ontwikkelde Facom de DLS.500HP, een werkstation om schokdempers te vervangen. Het pneumatische station is zeer krachtig en biedt tot 1.226 kilogram druk, waarvoor slechts 6 bar luchttoevoer nodig is. Een totale werkslag van 440 mm is beschikbaar en twee schotels kunnen veren van 78 mm tot 182 mm aan.

Veel aandacht voor veiligheid

Facom heeft drie belangrijke veiligheidselementen in het toestel ingebouwd: een veiligheidsscherm moet worden gesloten voordat de compressor kan worden bediend, een systeem met een pneumatisch veiligheidsventiel voorkomt het openen van de klauwen bij een falende luchttoevoer en de zelfregelende compressiesnelheid is 10 mm per seconde. Zowel de cilinder als het frame zijn versterkt om met de hoge druk om te kunnen gaan.

Het werkstation weegt 46 kg en past in iedere werkplaats (afmetingen: 59 cm x 59 cm x 143 cm). De actieprijs van de DLS.500HP is tot eind dit jaar € 1.855,-, exclusief BTW. Extra schotels, die geschikt zijn voor een aantal automerken en modellen en niet standaard bij het werkstation horen, zijn afzonderlijk beschikbaar.

Reageer op dit artikel