nieuws

Sneller en veiliger montage met Spidan complete veerpoten

Werkplaats & Onderhoud

Sneller en veiliger montage met Spidan complete veerpoten

Een gebroken veer die met voorspanning is gemonteerd en vervangen moet worden kan voor lastige montageproblemen zorgen. De schokdempers moeten vervangen worden maar daar moet wel het subframe voor worden uitgebouwd, werkzaamheden die veel montagetijd vergen. Speciaal daarvoor nieuw in het programma van Spidan: complete veerpoten.

De veerpoten die Spidan in het programma heeft opgenomen zijn veiligheidverhogend voor de autotechnicus. Veel moderne auto’s zijn voorzien van progressieve veren die onder hoge voorspanning worden gemonteerd op de schokdemper.
Een progressieve veer heeft als voordeel dat hij de helft van de lengte heeft ten opzichte van niet progressieve veren die vroeger op auto’s gemonteerd zaten. Maar de- en montage is door de voorspanning een stuk lastiger, en kan voor gevaarlijke situaties zorgen bij het niet gebruiken van het juiste gereedschap. Daarom is de montage van een complete veerpoot een stuk veiliger.

Tijdbesparend

De nieuwe veerpoot is compleet met toplager, bump stop, stofhoes en voertuigspecifieke bouten en moeren voorgemonteerd. De montage van een complete veerpoot is tijdbesparend omdat hij direct onder de auto kan. Bij een schokdempervervanging waar het subframe voor verwijderd moet worden, komt de autotechnicus dus niet halverwege de reparatie voor verrassingen te staan. Een onderdeel als een bump stop missen en daardoor niet verder kunnen met montage van de nieuwe schokdempers zal met de complete veerpoten van Spidan niet gebeuren.

Voor welke voertuigen?

Spidan biedt de complete veerpotensets aan voor voertuigen waarbij veren onder hoge voorspanning gemonteerd zijn, en bij auto’s waar het veel werk is om de veerpoten te vervangen.
Het voordeel is dat de sets snel en veilig te monteren zijn en voorzien van al het benodigde voertuigspecifieke montagemateriaal. De sets zijn te bestellen via uw grossier en ook terug te vinden in de online catalogus op gknservice.com.

Reageer op dit artikel