nieuws

Repareren van bekraste of verweerde koplampen

Werkplaats & Onderhoud

Repareren van bekraste of verweerde koplampen

Moderne koplampen zijn veelal voorzien van transparant polycarbonaat kunststof dat gevoelig is voor krassen en steenslag. Vernieuwen van de lamp is niet alleen kostbaar, maar ook tijdrovend omdat de koplamp uitgebouwd moet worden. Het transparante ‘glas’ is met de Headlight Repair & Renovation Kit van CROP eenvoudig te repareren.

De set bevat alle benodigde hulpmiddelen voor een complete reparatie. Tijdens een 1 tot 1,5 uur durend proces, wordt de beschadiging verwijderd, de koplamp gepolijst en een beschermende UV-bestendige hars aangebracht. Daarna is de koplamp weer even helder als een nieuw exemplaar. Het is ook in te zetten voor verweerde koplampen.

De Headlight Repair & Renovation Kit wordt geleverd door Car Repair Online Products (CROP) en bevat voldoende materialen voor het herstel van 30 koplampen. De reparatiekosten per koplamp bedragen ongeveer 19,95 euro. CROP levert de set in een luxe kunststof koffer, compleet met instructievideo.

Kijk hieronder voor een demonstratievideo.

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel