nieuws

AA-Equipment met diverse primeurs op Autoprofessioneel

Werkplaats & Onderhoud

AA-Equipment met diverse primeurs op Autoprofessioneel

Op de beurs Autoprofessioneel in Gorinchem (5, 6 en 7 februari aanstaande) toont AA Equipment een aantal primeurs op het gebied van diagnose-, aircoservice- en laadsystemen.

Op Autoprofessioneel laat AA-Equipment het gamma diagnosesystemen zien. De Launch X431 PAD is een universeel diagnosesysteem dat beschikt over WiFi en een camerasysteem om foto’s of video-opnames te maken. Dit heeft als voordeel dat de helpdesk op afstand assistentie kan verlenen.

De Launch GDS, die al een half jaar leverbaar is, heeft geen camerasysteem, maar is verder vergelijkbaar. Beide systemen kennen geen licentieplicht. De OTC D730 is een handheld universeel diagnosesysteem met diagnosesoftware voor de belangrijkste Europese, Amerikaanse en Aziatische automerken. De D730 wordt geleverd in een koffer met OBDI-verloopstekkers en -kabels. AA-Equipment toont ook het Autocom CDP+ diagnosesysteem.

Aircoservicesystemen

AA‑Equipment is vanaf januari 2013 distributeur van Behr aircoservice. Behr produceert twee modellen aircoservicesystemen; de Behr ACxpert1000a (voor R134A koelmiddel) en de Behr ACxpert 2000yf (voor HFO‑1234yf koelmiddel).

De ACxpert1000a is een volautomatisch aircoservicesysteem met voertuigdatabase, berekend voor grote aircosystemen. De ACxpert1000a beschikt over een 176 liter dubbeltraps vacuümpomp en een 28 kg opslagtank. Als optie is een spoelunit leverbaar voor inwendige reiniging.

Laadsystemen

Bij het langdurig stellen van een diagnose of bij het programmeren van modules, is het belangrijk dat er op alle modules een constante en stabiele spanning aanwezig is. Zo niet, dan bestaat het risico dat de modules gewist worden. Fronius ondersteuningsladers voorkomen dit. AA‑Equipment levert onder andere de Fronius Acctiva Professional Flash (ondersteuningsladers tot 70A) en de Acctiva Professional 35A (ondersteuningsladers tot 35A). AA-Equipment levert van Fronius een groot assortiment laadsystemen.

Reageer op dit artikel