nieuws

Diagnose per touchpad met Texa Axone 4

Werkplaats & Onderhoud

Diagnose per touchpad met Texa Axone 4

De Italiaanse fabrikant van diagnose-testers Texa heeft het topmodel Axone 4 geïntroduceerd. Equipmentspecialist Amtech brengt dit nieuwe touchpad op de markt.

Dealernetwerken beschikken allemaal over merkspecifieke diagnosetesters, maar het universele kanaal heeft een multi-brand diagnosetester nodig om een range van merken en modellen te kunnen bedienen.

Het topmodel van Texa is de nieuwe Axone 4, die gebruik maakt van de laatste ontwikkelingen op handheld-gebied. Het is een soort iPad die werkt op hetzelfde IDC4 softwareplatform waar ook de andere testers van Texa op draaien. Het hart van de Texa Axone is een touchpad met 9,7 inch touch screen, dat over een zeer fijne schermresolutie van 1280 x 1024 beschikt. Dankzij ingebouwde gyroscoop roteert de schermweergave automatisch als het touchpad wordt gedraaid. De Axone 4 heeft een werkgeheugen van 2 Gb en een 32 Gb energiezuinige Solid State harddisk met een lage warmteproductie en een grote schokbestendigheid. De luidspreker is waterdicht. Met de ingebouwde VGA-camera kunnen video’s worden gemaakt.

Pass Thru: zelf herprogrammeren

De Axone biedt alle mogelijkheden en opties van Texa’s IDC4 diagnosesoftware en het TGS2 systeem, waarmee de ECU’s van auto’s automatisch kunnen worden gescand. Daarnaast kan de Axone 4 via de standaard WiFi connectiviteit aan het netwerk van de werkplaats worden gekoppeld, zodat het alle beschikbare updates kan downloaden. Eventueel kan de monteur ook rechtstreeks verbinding maken met het Texa Call Centre, dat de Axone 4 op afstand kan bedienen. Ook Bluetooth behoort tot de standaardvoorzieningen. Daarmee communiceert de Axone 4 met diverse Texa diagnose interfaces, waaronder de Navigator Nano. Met deze interface is de Axone 4 honderd procent Pass thru compatible, zodat de Axone 4 motormanagementcomputers kan herprogrammeren en sleutels kan coderen via de daarvoor bestemde servers van de autofabrikanten.

Als optie is de HSDPA-module leverbaar, voor het via de Texa-servers zeer snel binnenhalen van updates. Met de optionele navigatiemodule kan de Axone 4 als navigatiesysteem worden gebruikt, bijvoorbeeld om gestrande voertuigen te lokaliseren. Importeur Amtech brengt de Texa Axone 4 op de markt voor 4.500 euro, exclusief BTW.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel