nieuws

Slanke luchtgereedschappen van Rodcraft

Werkplaats & Onderhoud

Slanke luchtgereedschappen van Rodcraft

Amtech Automotive presenteert enkele praktische luchtgereedschappen van Rodcraft, die het werken op moeilijk bereikbare plaatsen vergemakkelijken. Vederlicht, uiterst compact en toch in staat grote prestaties te leveren. We hebben het over een mini-boormachine van kunststof en een extra korte carrosseriezaag. Daarmee kunt u overal uit de voeten…

De RC 4105 mini-boormachine van kunststof is slechts 165 mm lang en weegt 580 gram. Hij is uitgerust met een 6,5 mm boorkop, heeft een motorvermogen van 180 Watt en draait op 3000 toeren/minuut. Zoals gezegd is de boormachine uit licht kunststof vervaardigd, maar voor de lagering worden wel slijtvaste stalen kogellagers gebruikt.

Compacte carrosseriezaag

De tweede Rodcraft-noviteit is de RC 6040RE, een extra korte uitvoering van de carrosseriezaag. De lengte van 145 mm vergemakkelijkt het zagen op lastig bereikbare plaatsen. Het gewicht van de zaag bedraagt slechts 500 gram en de zaag maakt een slag van 5 mm.

Ook in het programma slagmoersleutels heeft Rodcraft nieuws te melden. Dat is de compacte 3/4 duims slagmoersleutel RC 2315 met 1500 Nm aandraaimoment en een comfortabel gewicht van 4,7 kg.

Werkplaatskraan en krik

Naast luchtgereedschappen introduceert Rodcraft de ECO-lijn werkplaatsequipment, bestaande uit een vouwbare werkplaatskraan (1 ton), een extreem lage garagekrik (2 ton), een serie potkriks (2 tot 20 ton) en twee transmissiekriks (300 en 500 kg).

Rodcraft wordt geleverd door Amtech Automotive.

Auke Cupédo

(Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel