nieuws

Complete wieluitlijning in 7 seconden

Werkplaats & Onderhoud

Complete wieluitlijning in 7 seconden

Moderne wielophangingen zijn kwetsbaar en dus is een regelmatige wieluitlijning pure noodzaak om bandenslijtage te verminderen en het rijgedrag te verbeteren. Overlander presenteert de 4-D uitlijncomputer TD 4400 AutoDrive van Ravaglioli. Daarmee zijn alle wielstanden binnen 7 seconden opgemeten!

De AutoDrive-uitlijncomputer wordt gecombineerd met een speciale schaarhefbrug. Nadat de auto op de uitlijnbrug is gereden, en de targets op de wielen zijn aangebracht worden alle relevante wielstanden met één druk op de knop geregistreerd.

De schaarbrug is voorzien van 5,2 meter lange rijbanen en heft auto’s tot 4200 kg. In de rijbanen zijn hydraulische bediende draaiplaten en schuifplaten geintegreerd. Een elektronisch systeem compenseert een ongelijke hoogte van de rijbanen, in elke stand van de hefbrug.

Bluetooth-communicatie

De TD 4400 AutoDrive voert acht metingen per seconde uit met een nauwkeurigheid van vijfduizendste graad. De PC met Windows Vista-software bevat een database met uitlijngegevens van 60.000 voertuigen. Meetresultaten worden op een 19 inch TFT-monitor gepresenteerd. Dankzij draadloze Bluetooth-communicatie tussen de PC en de hefbrug liggen er geen kabels over de vloer.

Schokbestendige targets

De wieltargets bevatten geen elektronica en zijn daardoor schokbestendig. Ze worden met een gepatenteerd systeem aan de wielen geklemd, dat run-outcompensatie overbodig maakt. Aan de zijkant van de rijbanen zijn rails aangebracht waarover de vier gemotoriseerde meetkoppen bewegen.

Overlander kan u verder informeren over de bijzondere eigenschappen van het AutoDrive-uitlijnsysteem.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel