nieuws

Compac-wielheffer voor extreme wielen

Werkplaats & Onderhoud

Compac-wielheffer voor extreme wielen

Het losnemen en monteren van grote landbouwwielen is een zware klus. Maar niet voor de nieuwe wielheffer WD-1500 van Compac. Die draagt wielen tot ruim 2 meter diameter en een gewicht tot 1500 kg en brengt de zware wielen nauwkeurig op elke gewenste hoogte.

Het vervangen van extreme wielen, zoals van tractoren en graafmachines, is kinderspel met de Compac WD-1500. De Deense fabrikant is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige, veilige hefapparatuur. De nieuwe wielheffer, die geleverd wordt via Harrems Tools, is geschikt voor wielen tot 115 cm breed en 215 cm in diameter.

Tijdens het wisselen worden de wielen met een ingenieuze verstelbare stang gefixeerd. Het heffen en dalen van het wiel gaat erg nauwkeurig door de combinatie van handpomp en voetbediening en toepassing van een dubbelwerkende cilinder. Zo kan het wiel exact op hoogte worden gebracht voor het aandraaien van de wielbouten of -moeren. Het wiel is daarbij draaibaar op de grote rollen van de wielheffer.

Compleet met wiel is de wielheffer eenvoudig te verplaatsen dankzij de grote zwenkwielen. Ook handig: hij is in een oogwenk gedemonteerd om mee te nemen voor mobiel gebruik.

Overigens levert Harrems Tools ook Compac-wielheffers in kleiner formaat.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel