nieuws

Bliksemsnel uitlijnen met de Cura R2000

Werkplaats & Onderhoud

Bliksemsnel uitlijnen met de Cura R2000

Tot nu toe was controle van de wieluitlijning een tijdrovende klus. Wielklemmen aanbrengen, meetkoppen uitslingeren en vervolgens stap voor stap de wielstanden meten. Met de touchless Cura R2000-uitlijncomputer van ATT, is een uitlijnbeurt in no time gepiept. Zo kan elke auto een preventieve uitlijncontrole ondergaan. Dat komt de werkplaatsomzet ten goede.

Rema Tip Top heeft de eerste Cura R2000 geïnstalleerd bij PTC Tissink in Goes. Bij deze innovatieve uitlijner van ATT vervalt het aanbrengen van wielklemmen en meetkoppen. Zelfs de kunststof wieldeksels kunnen blijven zitten. Auto op de brug rijden, het juiste type in de computer selecteren en binnen enkele seconden zijn de wielstanden bekend. Omdat dit proces zo gemakkelijk verloopt, en geen specialistische kennis vereist, kan elke werkplaatsauto preventief worden gemeten. Bij afwijkende wielstanden kan gericht een uitlijnbeurt worden verkocht.

De Cura R2000 is met recht een innovatief uitlijnsysteem. De wielcompensatie verloopt volautomatisch. Dankzij een speciale askantelingmeting (‘microsweep’) hoeft men de wielen slechts 5 graden te verdraaien. Een schaarhefbrug maakt deel uit van de Cura R2000.

U kunt bij Rema Tip Top terecht voor een uitgebreide demonstratie van dit uitlijnvernuft.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel