nieuws

Bardahl maakt einde aan piepende remmen

Werkplaats & Onderhoud

Bardahl maakt einde aan piepende remmen

Zowel trommelremmen als schijfremmen, kunnen hinderlijke piepgeluiden voortbrengen en zelfs trillingen veroorzaken. Bardahl ontwikkelde een effectief product om deze problemen tegen te gaan. Het heet Bardahl Brake Noise Silencer. Simpel op het remblok smeren, laten drogen, en weg zijn de geluiden en trillingen.

Het betreft een speciaal elastomeer dat geluiden en trillingen dempt bij zowel nieuwe als bestaande remblokken. Piepen en trillen zijn vaak het gevolg van de poreuze structuur van het remblokmateriaal. Daarin verzamelt zich vocht, frictieslijpsel en lucht. Met Bardahl Brake Noise Silencer wordt het frictiemateriaal van een volledig gladde laag voorzien. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwastje. Na een korte droogtijd kunnen de remmen weer gemonteerd wordt. Het anti-piepproduct is geschikt voor alle typen remmen van fiets, motorfiets en auto.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel