artikel

Diagnosetips uit de praktijk (2012-5)

Werkplaats & Onderhoud

Diagnosetips uit de praktijk (2012-5)

Storingzoeken blijft lastig bij de moderne auto. Zo ook bij deze BMW 118d met N47D20-motor uit 2007. “Bij stevig optrekken valt het dashboard uit”, zo luidt de klacht van de klant.

De autotechnicus stelt diagnose en ziet dat zodra het dashboard weer aan gaat, de controlelampjes van de handrem, het ESP en de stuurbekrachtiging branden. Wanneer het contact wordt afgezet en de auto opnieuw wordt gestart functioneert alles weer naar behoren. De autotechnicus van het garagebedrijf verdenkt het instrumentenpaneel en wil dit gaan vervangen. Gezien de kosten wordt besloten de 118d eerst bij Jan de Weerd aan te bieden voor advies. Is het instrumentenpaneel inderdaad de oorzaak?

Reageer op dit artikel