nieuws

Kennissessie: bandenklachten de baas

Techniek 3440

Een trilling in de band? Vreemde slijtage van het profiel? Hoe repareer je die lekke band goed? En hoe geef je eigenlijk een goed advies aan je klant als het op banden aankomt. Dagelijks kom je bandenproblemen tegen in de werkplaats, maar hoe beoordeel je zo’n probleem? Is het een productiefout, of is de klant zelf de oorzaak van die bult aan de bandwang? Experts van Apollo Vredestein geven je middels praktische voorbeelden antwoord.

Kennissessie: bandenklachten de baas
Een bult aan de wang van een band. Wat is de oorzaak? Productiefout of schade van buitenaf?

Apollo Vredestein is Nederlands enige bandenfabrikant, Apollo Vredestein en stuurt zijn experts naar Auto Prof – AMT Live Hardenberg voor een zeer interessante Kennissessie.
Bij de afdeling Tyre Information Centre wordt gekeken naar ‘lastige garantiegevallen’. En daar komt heel veel voorbij. Van trillingen, schokbreuk of spanningsverlies, tot onregelmatige slijtage. Eerder tijdens de editie in Gorinchem toonde Michiel van Koeverden een hele reeks defecten en ging hij uitgebreid in op de oorzaken van bandenklachten.

Praktische voorbeelden

Tijdens Auto Prof - AMT Live Gorinchem nam Michiel van Koeverden van Vredestein de bezoekers mee in de analyse van een bandenklant.

Tijdens Auto Prof – AMT Live Gorinchem nam Michiel van Koeverden van Vredestein de bezoekers mee in de analyse van een bandenklant.

De Kennissessie in een van de vier theaters is zeker niet alleen een presentatie. Nee, er komt een heel stapel met banden mee waar allemaal wel iets aan mankeert. Van Koeverden toonde in Gorinchem een band met een defect en speelde de onschuldige klant: “Heb ik nog geen week geleden deze band bij jullie gekocht. En moet je nou kijken. Kan toch niet!. Is toch wel garantie hè?”

Tja, hoe reageer je dan? Die band is inderdaad stuk, terwijl het profiel nog 8 mm diep is, zijn de de wangen bijna compleet weg. “Blijf vragen stellen”, adviseert Van Koeverden. “Wat voor voertuig? Waarvoor gebruik je het? Wat vervoer je?” En zo blijkt het uiteindelijk om een ‘gebruikersfout’ te gaan.

Herken jij de oorzaak?

De specialisten van Apollo Vredestein nemen naar de Kennissessie tijdens Auto Prof – AMT Live in Hardenberg nieuwe voorbeelden mee. Ben jij bandenklachten de baas? De Kennissessie vind elke dag een keer plaats. Het actuele programma wordt binnenkort bekend gemaakt via www.amt.nl/autoprof-amtlive. Hier vind je ook de eerder verschenen berichten over het kennisevenement op 16, 17 en 18 oktober.

 

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Hardenberg!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van de eerste gezamenlijke editie die eerder dit jaar in Gorinchem heeft plaatsgevonden. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 16, 17 en 18 oktober 2018 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 61823001 of gebruik deze link.

Reageer op dit artikel