nieuws

Reparatieset voor verweerde koplampen

Techniek

Reparatieset voor verweerde koplampen

Steeds vaker zijn koplampen niet voorzien van glas, maar transparant kunststof. Dat gaat op den duur verweren, waardoor de lichtdoorlaatbaarheid vermindert en de auto minder fraai oogt. Een nieuwe koplamp is duur. Een veel goedkoper alternatief is gebruik van de koplampreparatieset van I.P.M. Solutions.

De kunststof ruit van moderne koplampen is voorzien van een dunne coating, die na verloop van tijd verkleurt en dof wordt door de invloed van zonlicht en aantasting door pekel, reinigingsmiddelen en vuil. De lichtopbrengst van de koplamp vermindert hierdoor aanzienlijk.

Polijsten en coaten

De reparatieset bevat alle benodigde producten om verweerde koplampen in nieuwstaat te brengen. Het herstelproces neemt circa 15 minuten in beslag en bestaat uit een aantal stappen: verwijderen van de oude coating, polijsten, reinigen en aanbrengen van een nieuwe hoogwaardige UV-bestendige polymeercoating. Na de behandeling ogen de koplampen weer als nieuw. De koplamp hoeft voor de behandeling niet gedemonteerd te worden, dat spaart veel tijd.

Volgens I.P.M. Solutions, dat de koplampreparatieset op de markt brengt, is deze herstelmethode veel duurzamer dan een behandeling met was- of siliconencoating.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel