nieuws

EPS-vervangingsuitlaat voor Range Rover Evoque, nu al?

Techniek

EPS-vervangingsuitlaat voor Range Rover Evoque, nu al?

De Range Rover Evoque is nog maar net op de markt en daar is EPS al met een vervangingsuitlaat. Is het origineel zo slecht dan? “Absoluut niet”, zegt EPS. “Af fabriek is de Evoque erg fraai afgewerkt. Maar de uitlaat is wat tam”. De dubbele sportuitlaat van EPS niet. Hoor maar!

Onze uitlaat past goed bij het karakter van deze auto en kan worden aangepast aan ieders geluidswensen,” zegt EPS. Dat kan “gewoon stil” zijn, maar het mag ook met een sportieve klank bij het accelereren.

Ziet er mooi uit

Op de hagelnieuwe Range Rover Evoque 2.0 Turbo Si4 van Land Rover / Range Rover-specialist Geba uit Tynaarlo is gekozen voor het laatste. Mooi detail: de uitgangen zijn links en rechts op de originele eindstukken in de bumperlip aangesloten.

En klinkt dito

Het geluid is natuurlijk nog veel mooier. “In dit geval is gekozen voor een zeer sportief geluid. Dus een paar dB meer dan volgens de typegoedkeuring.” zegt EPS. “Maar u rijdt ook nooit te hard”, voegt de uitlatenspecialist daar met een knipoog aan toe. Hoe dat klinkt? Zo!

240 varianten op YouTube

Overigens heeft EPS meer smaken dan alleen de Range Rover Evoque: “Op ons YouTube-kanaal staan inmiddels meer dan 240 verschillende opnames. In de werkplaats in Kiel-Windeweer (gemeente Hoogezand) worden deze uitlaten binnen een dag gemonteerd.

Uitlaat op maat

Tenslotte laat EPS weten voor praktisch alles met een verbrandingsmotor een uitlaat op maat te kunnen maken. Het bedrijf heeft niet voor niets al 20 jaar ervaring. En geen zorgen over de levensduur want: “De garantie is levenslang voor de eerste eigenaar”.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel