nieuws

Sleutelset en riemspanners van Facom

Techniek

Sleutelset en riemspanners van Facom

Facom komt met een sleutelset voor een distributieriem en met gereedschap om flexibele riemen voor hulpsystemen eenvoudig te monteren en te verwijderen.

Om riemen voor hulpsystemen, zoals wisselstroomdynamo’s, airconditioning en stuurbekrachtiging te monteren en te verwijderen, heeft Facom flexibel gereedschap gemaakt. Het bestaat uit twee delen: het één om de riem op de riemschijf te monteren, het ander om de riem te verwijderen. De riem wordt gemonteerd door het Facom-gereedschap op een riemschijf aan te sluiten, de riem te positioneren en met de ratel de krukas in tegenovergestelde richting te draaien totdat de riem volledig is gemonteerd. De riem wordt verwijderd door het gereedschap op een riemschijf aan te sluiten en de krukas te draaien totdat de riem volledig is uitgebouwd. Beide gereedschappen zijn geschikt voor alle riemschijven met enkele en dubbele diameter. Ze zijn compact en kunnen overal gebruikt worden, ook bij de riemen op moeilijk bereikbare plaatsen in het motorblok, zonder gevaar dat de riem of riemschijf beschadigd raakt. Een set (artikelnummer DT.SFB) kost 69,- euro, exclusief BTW.

Sleutelset voor distributieriem

Het vervangen van de distributieriem is een lastig karwei waarvoor op moeilijk bereikbare plekken moet worden gewerkt. Om die klus te vereenvoudigen, komt Facom met een gereedschapsset voor riemen. De set bestaat uit vijf omgezette sleutels (13 15 16 17 19 mm). De monteur bevestigt de sleutel met de juiste maat op de lange handgreep en draait de moer totdat de riemspanning afneemt om dan de riem te vervangen. Deze sleutels van Facom voldoen aan de ISO 1711 1 ET 691 normen. De sleutelset (artikelnummer DT.TW) kost 99,- euro, ex BTW.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel