nieuws

Verwijderen van vastzittende common rail injectoren

Techniek

Verwijderen van vastzittende common rail injectoren

Injectoren van moderne common rail-dieselsystemen kunnen hardnekkig vastzitten. Bij het verwijderen ervan treedt meer dan eens schade op. Fabrikant van speciaalgereedschap, Klann, ontwikkelde een praktische HDI-injectoren-trekkerset. Daarmee spaart de werkplaats veel tijd.

Deze set, met de aanduiding KL-1383-10K, is speciaal bedoeld voor het demonteren van vastzittende injectoren in de 2.0 liter PSA-motoren. Een frees reinigt het injectorgat en vlakt de zitting, waarna de nieuwe of gereviseerde injector weer lekvrij gemonteerd kan worden. Het is niet nodig de motor uit te bouwen.

Klann biedt een uitgebreid programma automotive speciaalgereedschap. Roy’s Special Tools uit Dedemsvaart verzorgt de distributie.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel