nieuws

Speciale airco-olie voor hybride

Techniek

Ook een hybride-auto is uitgerust met een verkoelende airconditioning. Aangezien de verbrandingsmotor niet altijd meedraait, wordt een elektrische compressor toegepast. Zo is de aircowerking onder alle omstandigheden gewaarborgd. Voor werkplaatsen is het opletten geblazen met de hybride-airco. Gebruik van ‘gewone’ airco-olie is bijvoorbeeld uit den boze.

Speciale airco-olie voor hybride

In hybridevoertuigen worden zogenaamde hermetische compressoren toegepast, waarbij de elektromotor in het koudemiddelcircuit ‘gedompeld’ is. De gebruikelijke airco-oliën zijn voor deze toepassing niet geschikt, omdat ze chemicaliën bevatten die de windingen van de elektromotor aantasten. Dit kan uiteindelijk tot kortsluiting leiden.

De speciale T-Line olie van Unicorn is wel geschikt voor het aircosysteem van de hybride-auto. Unicorn levert de airco-olie in flesjes van 250 ml.

Lekzoeken met UV-vloeistof

Hybrides vragen ook om een speciale UV-lekvloeistof, omdat de standaard UV-vloeistof oplosmiddelen bevat die de isolatie van de windingen van de elektromotor aantasten. Voor hybride voertuigen hebben sommige aircoservicestations daarom een speciale spoelset. De speciale T-Line UV-lekvloeistof van Unicorn kan wél veilig in de hybride-airco worden toegepast.

Lees hier alles over aircoservice voor hybride voertuigen.

 

Reageer op dit artikel