nieuws

Innovatief borgsysteem voorkomt lostrillen

Techniek

Innovatief borgsysteem voorkomt lostrillen

Het HBV Lock System is een innovatief borgsysteem voor bouten en moeren. Het biedt absolute zekerheid tegen lostrillen, ook onder extreme omstandigheden zoals langdurige en zware vibraties, schokken en hitte. Tevens beschermt het tegen diefstal, bij gebruik van standaard gereedschap

Het HBV Lock System omvat speciale bouten, moeren, sluitringen en speciaalgereedschap voor het losdraaien. Het borgingsprincipe berust op het speciale profiel van de zeshoekige onderzijde van de boutkop, moer en sluitring. Bij het vastdraaien vallen de wigvormige profileringen van de bout of moer in die van de sluitring. Losdraaien lukt alleen met een speciale dop. Het borgsysteem is leverbaar in maten van M6 tot M20.

Het borgsysteem wordt geleverd door HBV Lock Systems in Maasdijk, tel. (0174) 51 25 30

Reageer op dit artikel