nieuws

Butler goedgekeurd voor montage Bridgestone BSR

Techniek

Butler goedgekeurd voor montage Bridgestone BSR

De runflatband is enorm in opkomst. Ook Bridgestone levert zo’n veilig bandconcept onder de naam BSR. Dat staat voor Bridgestone Support Ring. Het monteren van zo’n runflatband met steunring vraagt een aangepaste bandenwisselaar. Butler levert een praktische montagekit voor bestaande montagemachines, die nu officieel gehomologeerd is!

Het Bridgestone Support Ring-concept wordt onder meer door Toyota geleverd op de RAV4. Ongetwijfeld volgen meer modellen met dit veilige schoeisel. Om deze runflatbanden met steunring schadevrij te kunnen monteren is een speciale montagemachine vereist, of een aanpassing voor een bestaande bandenwisselaar.

Equipmentfabrikant Butler introduceerde onlangs een BSR-kit voor de Airdraulic en Airdraulic Combi bandenwisselaars. Deze praktische montagekit is nu door Bridgestone gehomologeerd, dus technisch goed bevonden voor het professioneel monteren van het BSR-systeem. Met deze aanpassing is de Bridgestone BSR runflatband snel en eenvoudig te monteren en demonteren.

De Butler bandenwisselaars en BSR kit worden geleverd door

Explora en Rema Tip Top.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel