nieuws

BeamKit herstelt verweerd koplampglas

Techniek

BeamKit herstelt verweerd koplampglas

Na verloop van jaren wordt koplampglas mat. Dat tast niet alleen het uiterlijk van de auto aan, maar vermindert ook de lichtopbrengst. Vervangen van de lamp is echter een dure grap. De BeamKit Koplamp Herstel Kit brengt uitkomst. Tegen lage kosten wordt de koplamp weer zo helder als nieuw.

Koplampglas is vaak geen echt glas, maar een transparante kunststof die voorzien is van een speciale coating. Op den duur verweert en verkleurt de coating onder invloed van zonlicht, zuren, zout en vuil. Ook de hoge temperatuur van halogeenkoplampen werkt de aantasting van de polymeercoating in de hand. Een auto met verweerde koplampglazen krijgt een ‘oud’ uiterlijk en het zicht in het donker neemt af.

Duurzame koplamprestauratie

Met de BeamKit van IPM Solutions is de verwering effectief te verwijderen en krijgt de koplamp zijn oorspronkelijke heldere uiterlijk terug. De BeamKit bevat alle noodzakelijke hulpmiddelen voor de koplamprestauratie. Eerst wordt de oxidatielaag verwijderd, vervolgens de koplamp gepolijst en tot slot een beschermende UV-bestendige coating aangebracht.

De herstelde koplamp is weer als nieuw en het resultaat is veel beter en duurzamer dan de tot nu toe gebruikte methoden met was of siliconencoating.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel