nieuws

Airflexx vergemakkelijkt oppompen reservewiel

Techniek

Airflexx vergemakkelijkt oppompen reservewiel

Het controleren van de bandenspanning van het reservewiel is doorgaans een hele toer. Je moet de kofferbak uitpakken of het reservewiel onder de auto vandaan toveren. Met het Airflexx-systeem van Rema Tip Top is het oppompen van het reservewiel voortaan in een oogwenk gebeurd.

Het reservewiel is tegenwoordig nog maar zelden nodig, maar áls je geconfronteerd wordt met een lekke band is het heel vervelend als het reservewiel een te lage spanning heeft. Ook de spanning van het reservewiel moet dus met regelmatig worden gecontroleerd. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Het reservewiel ligt onder de afdekplaat in de kofferruimte of bevindt zich onder de auto. Even de spanning meten en de band oppompen is er dus niet bij.

Daar heeft Rema Tip Top iets op gevonden: het Airflexx-oppompsysteem voor reservewielen. Het bestaat uit een onbreekbare verlengslang met haaks verlengventiel, welke met het ventiel van het reservewiel wordt verbonden.

Het uiteinde van de slang wordt op een gemakkelijk bereikbare plaats gelegd. Daar kun je eenvoudig de spanning meten en de band zonodig oppompen. Simpel, maar doeltreffend. Het Airflexx-systeem is geschikt voor zowel ‘onderhangende’ reservewielen als noodwielen die in de kofferbodem liggen.

Het Airflexx-systeem wordt geleverd door Rema Tip Top

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel