nieuws

Speciale transmissieoliën van Kroon-Oil

Techniek

Smeermiddelenspecialist Kroon-Oil brengt vijf nieuwe transmissieoliën uit, voor het optimaal smeren van handbediende en automatische transmissies. Autofabrikanten stellen steeds hogere eisen aan de smering van de nieuwe generatie transmissies, waardoor van een universele transmissieolie geen sprake meer is.

Speciale transmissieoliën van Kroon-Oil

De nieuwe transmissieoliën maken deel uit van de ‘Special Products’-lijn van Kroon-Oil. Twee van de nieuwe producten zijn bedoeld voor handgeschakelde transmissies, de andere drie voor automaten. Ook introduceert Kroon-Oil een speciale stuurbekrachtigings- vloeistof voor Mercedes.

Moderne transmissies vragen om speciale smeermiddelen, waar veelal ook merkspecifieke eisen aan verbonden zijn. Kroon-Oil speelt op deze trend in met de ‘Special Products’-lijn. De website van Kroon-Oil geeft advies over de keuze van het juiste smeermiddel. Ook introduceerde Kroon-Oil onlangs ‘Kas’, een opvallende oliedrum met computer, die na ingave van de voertuiggegevens de aanbevolen smeermiddelen opsomt. Deze ‘advieszuil’ is te vinden bij diverse grossiers.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel