nieuws

Speciale doppenset voor moderne oliefilters

Techniek

Speciale doppenset voor moderne oliefilters

Steeds meer motoren zijn voorzien van een vast oliefilterhuis. Om het papieren oliefilter te verwisselen, moet de kunststof kap van het oliefilterhuis worden losgedraaid. Voor dat doel introduceert Facom de set D.163-J6PB met zes verschillende oliefilterdoppen.

De oliefilterdoppen hebben de maten 24, 27, 30, 32, 36 en 38 mm. De doppen passen op de zeskant aansluiting van de oliefilterkap, die per automerk verschilt van afmeting. Met deze set kunt u bijna elk automerk aan.

De Facom-oliefilterdoppen zijn erg plat en voorzien van een 3/8 inch aansluiting. U kunt er dus goed mee uit de voeten in de volgebouwde motorruimte.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel