nieuws

Speciale bevestigingsbouten voor tweedelig vliegwiel

Techniek

Speciale bevestigingsbouten voor tweedelig vliegwiel

Het tweedelig vliegwiel is op steeds meer auto’s te vinden. Dit slimme vliegwiel verbetert het comfort, maar is niet altijd vrij van problemen. Bij vervanging van het tweedelig vliegwiel is het belangrijk nieuwe bouten te gebruiken. Deze zijn nu los verkrijgbaar.

De bouten waarmee het tweedelig vliegwiel gemonteerd is, mogen slechts eenmalig gebruikt worden. Het zijn namelijk rekbouten, die elastisch vervormen tijdens het aantrekken. Bij hergebruik laat de klemkracht te wensen over. Bovendien kunnen de bouten voorzien zijn van een speciale coating, die voor een goede afdichting moet zorgen zonder gebruik van externe afdichtingsmiddelen.

Schaeffler Automotive Aftermarket, waartoe fabrikant LuK behoort, levert deze speciale bouten nu ook los. Ze zijn namelijk niet altijd meeverpakt bij het tweedelig vliegwiel, omdat eenzelfde vliegwiel soms voor meerdere autotypen geschikt is waarbij verschillende bouten vereist zijn. De juiste bouten selecteert u gemakkelijk met de documentatie van LuK.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel