nieuws

Liqui Moly laat dieselmotor beter ademhalen

Techniek

Liqui Moly laat dieselmotor beter ademhalen

Nieuw van Liqui Moly is ‘Pro Line Inlaat-Systeem-Reiniger Diesel’. Zoals de naam al aangeeft is deze reiniger bedoeld voor dieselmotoren die kampen met een vervuild inlaattraject. Vooral motoren met EGR-systeem hebben er last van.

De reiniger wordt met een lange slang, met korte tussenpozen in de inlaat gespoten. Dit moet bij lopende motor gebeuren. Aangekoekt vuil wordt losgeweekt en verwijderd. Na de behandeling kan de motor beter ademhalen. Het resultaat is direct merkbaar: hogere prestaties, rustiger stationair draaien, een lager dieselverbruik en minder emissies.

Volgens Liqui-Moly-importeur Royal Trading is gebruik bij iedere beurt aan te raden. Het spaart veel tijd ten opzichte van mechanische reiniging van het inlaattraject.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel