nieuws

Kennissessie: Werkplaats van de Toekomst

Ondernemen 1020

Hoe ziet het autobedrijf, en in het bijzonder de werkplaats, eruit in 2040? Onderhoud je dan alleen nog elektrische auto’s? Heb je nog hetzelfde aantal monteurs in dienst? Welke werkzaamheden voeren zij dan uit? En in welke apparatuur moet je investeren? Zomaar enkele vragen die naar boven komen én waar je antwoord op krijgt in Gorinchem!

Kennissessie: Werkplaats van de Toekomst
Wat staat je te wachten in 2040? Kom naar de Kennissessie tijdens Auto Prof - AMT Live 2019 in Gorinchem.

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar dat de wereld er in 2040 anders uitziet, staat vast. Of je daar nu naar uitkijkt of er juist tegen opziet, meegaan met de ontwikkelingen is cruciaal. BOVAG, Innovam, OOMT en RAI Vereniging hebben daarom de handen ineengeslagen en een intensieve studie gedaan: welke veranderingen gaan zich voordoen en wat zijn de gevolgen voor het autobedrijf?

Bram Wolf (links) is socioloog en als senior consultant werkzaam voor Innovam. Samen hebben zij deze studie verricht na diepgaande gesprekken met mensen uit alle lagen van de branche: van autobedrijf tot importeur. Eric van ’t Hof (rechts) is gepromoveerd onderzoeker en als senior consultant werkzaam voor zowel Innovam als verantwoordelijke voor SML.

Bram Wolf (links) is socioloog en als senior consultant werkzaam voor Innovam. Samen hebben zij deze studie verricht na diepgaande gesprekken met mensen uit alle lagen van de branche: van autobedrijf tot importeur.
Eric van ’t Hof (rechts) is gepromoveerd onderzoeker en als senior consultant werkzaam voor Innovam.

Waar krijg je mee te maken?

Op basis van deze studie konden de onderzoekers concluderen dat een vijftal ontwikkelingen zorgt voor veranderingen waar ieder autobedrijf zeker mee te maken krijgt. De mate waarin klanten ontvankelijk zijn voor trends en het aantal nieuwe toetreders bepalen het tempo en de exacte impact van deze veranderingen. Dit is uitgewerkt in vier scenario’s of ‘werelden’.

Visie is hierbij bepalend en het voorbereiden van bedrijf, medewerkers en opleidingen kost tijd. Vanuit Innovam nemen de sprekers Erik van ’t Hof en Bram Wolf je op hoofdlijnen in mee, zodat je je later in de scenario’s kan verdiepen om je voor te sorteren op de toekomst. Want 2040 begint vandaag!

Het programma van de kennissessies en de indeling is volgende week bekend. Er zijn in totaal zestien kennissessies verdeeld over vier rondes om 17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur en 20.30 uur.

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel