nieuws

Schaeffler koopt drive-by-wire technologie

Ondernemen 649

De Schaeffler groep en Paravan GmbH hebben een akkoord tot samenwerking getekend. Het doel van de nieuwe joint venture genaamd ‘Schaeffler Paravan Technologie GmbH und Co.’ Is het verder ontwikkelen van Paravan’s SPACE DRIVE drive-by-wire technologie. Dit moet tot verbeteringen van huidige autonome technologie leiden.

Schaeffler koopt drive-by-wire technologie
Schaeffler Mover is een concept voor een klein veelzijdig chassis

SPACE DRIVE is ontwikkeld door Paravan GmbH om mensen met een (lichamelijke) handicap volledig elektronisch te kunnen laten rijden. Het is een volledig geïntegreerd drive-by-wire systeem die,  door het vervangen van mechanische aansturing door een elektronische aansturing, het

mogelijk maakt om met minder bewegingsruimte of spierkracht volledig te kunnen rijden.

Deze technologie is interessant voor Schaeffler om hun huidige markt in mobiliteitsoplossingen uit te breiden en een positie te krijgen in de opkomende markt van autonoom rijdende auto’s. “De joint Venture is een grote stap voor ons. De aanschaf van deze drive-by-wire technologie geeft ons mogelijkheden om onze chassissystemen te  verbeteren en integratie mogelijk maakt. Deze deal is een grote stap om ‘Mobility for tomorrow’ te realiseren”, zegt Peter Gutzmer, Deputy CEO bij Schaeffler AG.

Alle componenten van de Mover zijn ruimtebesparend. Daardoor is het concept makkelijk aanpasbaar op lengte en breedte.

Schaeffler geeft op zijn tijd de ‘Schaffler Mover’ technologie aan de joint venture. De Mover is een concept voor een veelzijdig inzetbaar, volledig elektrisch chassis. Dit concept is in eigen woorden een toevoeging aan de stedelijke mobiliteit en transport opties. Echter is het concept voornamelijk een platform voor industrialisatie en ontwikkeling van toekomstige auto’s. Door krachten te bundelen hopen Schaeffler en Paravan GmbH bij te kunnen dragen aan een betere en snellere productie van elektrisch autonome auto’s.

“Dit is een win-win situatie. Niet alleen beide partijen hebben voordeel aan de joint venture, maar ook huidige en toekomstige klanten” zegt Ronald Arnold van Paravan GmbH. “Schaeffler is de perfecte partner om de SPACE DRIVE-technologie verder te ontwikkelen en uiteindelijk grootschaliger te produceren.”

Hoe de partijen hun krachten gaan bundelen en welke oplossingen we mogen verwachten, blijft nog even de vraag en alleen de toekomst zal het kunnen beantwoorden.

Reageer op dit artikel