nieuws

Qualitygarage scoort met ‘Veilig terug naar school’-actie.

Ondernemen 672

Het Belgische garageconcept Qualitygarage zet in op een actie waarbij kinderen betrokken worden bij de veiligheidscheck van het voertuig van hun ouders. En met succes, veel kinderen hebben inmiddels in één van de vestigingen samen met de techneut de familieauto aan een inspectie onderworpen.

Qualitygarage scoort met ‘Veilig terug naar school’-actie.
Leuk én leerzaam. De 'Veilig terug naar school' actie maakt kinderen al jong bewust van het belang van goed onderhoud.

Charmante actie, daar willen we meer van weten. We bellen met Dini Broothaerts van Qualitygarage.

Hoe komen jullie op het idee voor deze actie?

“Onze garageformule is gericht op families, en wenst een concept te zijn, waar kinderen ook erg welkom zijn. Het schooljaar gaat weer beginnen en veel kinderen worden met de auto van en naar school gebracht. Belangrijk dus dat deze veilig is. We wilden de kinderen hierbij graag actief betrekken”

Hoe ziet de actie er verder uit?

“We nodigen klanten kosteloos en vrijblijvend uit om samen met hun kinderen langs te komen voor een veiligheidscheck. Samen met één van de techneuten lopen de kinderen aan de hand van een checklist de auto na op de voornaamste punten. Denk aan banden, ruitenwissers, vloeistoffen en autogordels. Samen vinken ze alles af en bespreken ze met papa en mama of de auto helemaal oké is of dat er nog reparatieadviespunten uit de veiligheidscheck zijn gekomen. Zo weten ze zeker dat ze weer veilig naar school gaan.”

Wat levert deze actie jullie op?

“Iedereen mag gratis en vrijblijvend samen met de kinderen aan de veiligheidscheck deelnemen. We zien wel dat het onderhouds- en reparatieomzet kan opleveren. De reparatiepunten mogen in veel gevallen van de ouders door ons verholpen worden. Daarnaast maken we hiermee kinderen al jong bewust van het belang van onderhoud en reparatie. Ten slotte merken we dat de kinderen erg onder de indruk zijn van de techniek en de techneut. Voor hen is het echt een belevenis. Hopelijk inspireren we ook ‘techneuten in de dop’ om voor het autovak te kiezen.”

Hard werken moet beloond worden. De inspectie aan de auto van papa en mama levert de kids een hippe brooddoos op.

En worden de kinderen ook voor het harde werk beloond?

“Haha…Jazeker. Behalve een ervaring om nooit te vergeten krijgen ze ook een hippe brooddoos van ons aangeboden. Die zijn inmiddels niet aan te slepen!”

Over Qualitygarage

Qualitygarage is een werkplaatsconcept van LKQ Belgium en is een netwerk van universele garagebedrijven. Alle Qualitygarage bedrijven zijn in het bezit van 6 kwaliteitslabels. Om deze kwaliteitslabels te behalen hebben hun technici een uitgebreid opleidingstraject doorlopen, en zijn ze onderworpen aan de nodige examens. Pas na het halen daarvan mogen zij het bijhorende kwaliteitslabel in ontvangst nemen. Inmiddels zijn 82 universele garagebedrijven bij Qualitygarage aangesloten.

Reageer op dit artikel