nieuws

Volvo Trucks loopt vooruit met verklaring brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

Ondernemen 820

Volvo Trucks loopt vooruit met verklaring brandstofverbruik en CO2-uitstoot.
Deze infographic laat goed zien welke factoren meespelen bij brandstofverbruik. Alle deze factoren worden gemeten en de resultaten vind je terug op de verklaring Brandstofverbuik en CO2-uitstoot.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de verklaring brandstofverbruik en CO2-uitstoot voor nieuwe trucks verplicht in de EU. Daarmee moet het vergelijken van verbruik en milieu-impact van de verschillende merken makkelijker worden. Volvo wacht niet tot 1 januari, maar geven de verklaring nu al bij elke nieuw geleverde truck af. Waarom?

“We zien geen reden om te wachten op de nieuwe wetgeving en willen onze klanten de gelegenheid bieden nu al gebruik te maken van de verklaringen. Deze maken het eenvoudiger voor klanten van transportbedrijven om CO2-uitstoot van verschillende voertuigen van verschillende transporteurs te controleren en te vergelijken. Dit kan helpen bij de keuze voor een vervoerder”, zegt Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation bij Volvo Trucks.

Truckspecificaties en rijcycli

Vanaf juni 2018 kan iedereen die overweegt een nieuwe Volvo-truck aan te schaffen, de dealer vragen een voorlopige verklaring over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het voertuig af te geven. Deze informatie is gebaseerd op de unieke specificaties van de truck en gestandaardiseerde rijcycli voor verschillende transporttoepassingen. De definitieve verklaring wordt afgegeven bij aflevering van de truck.

“De verklaringen zijn een aanvulling op de specialistische kennis en ervaring van onze dealers. Met de individuele klantbehoefte als uitgangspunt bieden hun experts een totaaloplossing, die varieert van brandstof-geoptimaliseerde voertuigen tot transportinformatiesystemen en chauffeurstrainingen voor zuinig rijden.”

Fuel Advice

Volvo Trucks heeft alle diensten die de klant helpen met het minimaliseren van brandstofverbruik en klimaatimpact samengebracht onder de naam ‘Fuel Advice’. Deze diensten zijn o.a. persoonlijke brandstofadviseurs die het rijgedrag monitoren en opvolgen, analytische hulpmiddelen voor het behalen van langetermijnbesparingen, en onderzoek naar verschillende brandstofbesparende maatregelen. Deze totaalbenadering kan een brandstofbesparing tot vijf procent opleveren.

Reageer op dit artikel