nieuws

‘Loopbaancoaching hielp mij om deze stap te zetten’

Ondernemen 4462

‘Loopbaancoaching hielp mij om deze stap te zetten’
Volgens Audrey van der Vleuten geeft praten met een loopbaancoach inzicht in verborgen talenten en ontwikkelkansen.

Wat wil ik? Wat kan ik? Haal ik alles uit mijzelf of ben ik toe aan iets nieuws? Het zijn vragen die veel medewerkers zichzelf weleens stellen. Ook Audrey van der Vleuten stond voor de keuze: doorgaan in haar oude baan of een nieuwe uitdaging zoeken. Loopbaancoaching hielp mee om de volgende stap in haar loopbaan te zetten.

Audrey van der Vleuten werkt sinds 2013 voor Autobedrijf Van den Udenhout. Ze begon bij de dealergroep als gastvrouw. Een leuke en afwisselende baan zoals ze zelf zegt. “Als gastvrouw heb je contacten met klanten en met de service-afdeling. Dat heb ik met veel plezier gedaan.” Na 4,5 jaar voelt ze dat ze toe is aan iets anders. Service-adviseur lijkt haar wel wat, maar ze twijfelt of ze daar geschikt voor is. Tijdens een functioneringsgesprek bespreekt ze het met haar leidinggevende. “Hij reageerde meteen positief. Toen ik vertelde over mijn twijfels, adviseerde hij om met een loopbaancoach te praten.” Audrey maakt een afspraak met loopbaancoach Bart Janssen. “Het eerste gesprek was spannend, maar ik voelde mij snel op mijn gemak. Bart stelde goede vragen. Hij gaf inzicht in mijzelf, mijn talenten en mijn sterke punten. Ik vind het leuk om dingen te regelen en te organiseren. Dat past bij het werk van een service-adviseur.”

Snel gegaan
Tijdens het coachingtraject ontstaat binnen de dealergroep een vacature voor een service-adviseur. “Daarna is het snel gegaan. Ik heb gesolliciteerd en mocht beginnen. Een geweldig moment!” In het begin was haar nieuwe baan wel even wennen. “Bij de werkplaatsreceptie is het nooit rustig. Klanten hebben meestal haast, tussendoor komen klanten zonder afspraak langs voor Express-service en de rest van de tijd ben je bezig met afspraken inplannen en klanten en collega’s bellen voor overleg. Je moet alles in de gaten houden. Maar ik geniet van elk moment.” Trainingen helpen om haar nieuwe vak onder de knie te krijgen. “Ik heb interne trainingen gevolgd bij de importeur en ik leer in de praktijk van mijn collega’s. Binnenkort ga ik naar Innovam voor de training commerciële service-adviseur.”

Sprong in het diepe
Audrey is blij met haar overstap. “Er is binnen Van den Udenhout veel aandacht voor talentontwikkeling. Als mijn leidinggevende niet had gevraagd of ik nog wel op mijn plek zat, had ik nu waarschijnlijk nog mijn oude werk gedaan.” In het begin voelde de nieuwe baan als een sprong in het diepe. “Dankzij de steun van mijn collega’s en leidinggevenden voelde ik mij snel thuis.” Over loopbaancoaching is ze enthousiast. “Het helpt je om na te denken over jezelf, je werk, je talenten en je ambities. Een gesprek betekent niet dat je moet veranderen. De uitkomst kan ook zijn dat je al op de juiste plek zit. Als je wél toe bent aan iets nieuws, helpt coaching om alles op een rijtje te zetten.” Voor Audrey waren de coachinggesprekken een duwtje in de juiste richting. “Het voelt alsof alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Vroeger maakte ik veilige keuzes. Nu leg ik de lat hoger voor mijzelf. Dat geeft nieuwe energie.”
Leuker werken met OOMT loopbaancoaching

Meer plezier in je werk. Nieuwe talenten of doorgroeimogelijkheden ontdekken. Of nieuwe loopbaankeuzes maken. Van individuele medewerkers tot complete teams, de OOMT loopbaancoaches staan klaar om je daarbij te helpen. Weten wat de loopbaancoaches voor jou of jouw bedrijf kunnen betekenen? Kijk snel op www.oomt.nl/loopbaancoaching of bel 030-6087755.

Reageer op dit artikel