nieuws

28 redenen om de AutoProf Gorinchem te bezoeken

Ondernemen

28 redenen om de AutoProf Gorinchem te bezoeken

Natuurlijk kun je als professional in de autobranche niet heen om de Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem van 3 tot en met 5 februari. Al was het maar vanwege het AMT-ATC Technisch Theater. Maar AutoProf biedt veel meer. AMT maakte een inventarisatie van de belangrijkste nieuwtjes en primeurs op de beursvloer. Tot nu toe reageerden 28 leveranciers die hun nieuwste producten, diensten en equipment tonen en demonstreren.

Dit is nog maar een greep uit het enorme aanbod aan stands, gevuld met de laatste ontwikkelingen op gebied van equipment, gereedschappen, software en andere onmisbare zaken voor de autoprofessional. 28 leveranciers vertellen hier alvast in het kort wat zij de beursbezoeker te bieden hebben en waarom je juist hun stand niet mag overslaan. 
Wat je ook beslist niet mag missen: het AMT-ATC Technisch Theater, met interessante technische lezingen van specialisten uit de autobranche zoals Jifeline, ACtronics, Ganzeboom en de Airbagbank.

Onderdelen


AD Benelux pakt flink uit en presenteert behalve zichzelf 9 regionale grossiers: Staadegaard, APS, Ama-Ambag, TC Automotive, Ferwerda, Fugo, Wiveco, Van der Peijl Techniek en Autopia. Deze grossiers hebben een twaalftal beursacties voor je in petto. Daarnaast is er op de stand plek voor 15 leveranciers, waaronder Valeo, Turbo’s Hoet, Kavo, Febi, Hella, Mann Filter, Auto Niveau, Repsol, Delta International en SW Stahl. Deze leveranciers presenteren naast het bestaande programma diverse noviteiten. Uiteraard ontbreken de garageformules AD Autobedrijf en CarProf niet. AD Benelux belooft naast dit alles ook veel moois op vier wielen te laten zien. 
Part-One, de online portal om 24/7 merkoriginele onderdelen te bestellen bij de dealer (Hyundai, BMW, MINI, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Volvo, Ford, Mercedes en Smart), organiseert op AutoProf een prijsvraag waarmee fraaie prijzen te winnen zijn: een boormachine, accuboormachines en een radio van DeWalt.
Nieuw op de Nederlandse markt en voor het eerst op AutoProf is Hengstenberg. De firma uit Essen heeft met 275 productlijnen nagenoeg alle grote merken in het leveringsprogramma: Mann filters, Textar remdelen, Luk koppelingen, Bilstein schokdempers en Asso uitlaten. Ook voert Hengstenberg een eigen merk genaamd Easyparts, voor diverse courante productlijnen die prijstechnisch interessant zijn.

Airco’s, turbo’s en dieseltechniek

Specialist in aircosystemen en vulstations Airco Tool Tec toont de laatste technische trends op gebied van aircovulstations. Het bedrijf trakteert bezoekers op speciale beursprijzen. De technici van Airco Tool Tec staan daarnaast klaar om alle technische vragen te beantwoorden.
Bij Automotive Parts Solutions vind je alles om zelf turbo’s te repareren. Automotive Parts Solutions levert losse turbocomponenten, met name binnenwerken maar ook VNT-nozzleringen en actuators. Een nieuwe of gereviseerde turbo aanschaffen hoeft niet meer, je kunt een kapotte turbo nu zelf repareren.
Oliestokers kunnen hun hart ophalen bij Terlouw Diesel Center. De dieselspecialist introduceert op AutoProf de Diesel Webshop, waarin de garagist niet alleen onderdelen kan bestellen, maar ook beschikt over een helpdesk en diagnose kan laten stellen.

Werkplaatsinrichting


Snap-on Tools presenteert ‘De werkplaats van Uw toekomst’ en laat op een enorme stand zien hoe verschillende soorten, vormen en maten werkplaatsen en hobbyruimtes zo efficiënt en maximaal winstgevend ingericht kunnen worden. Auto(schade)monteurs kunnen op de beurs ervaren hoe Snap-on het sleutelen aan voertuigen makkelijker, efficiënter, veiliger en vooral rendabeler maakt. Op de stand wordt gelast met de nieuwste lasapparaten, wielservice-equipement wordt gedemonstreerd en technici van Wallmek komen naar Gorinchem om met speciaalgereedschappen te werken. Verder zie je spoelmachines voor transmissies, MotorVac EGR/inlaatreiniging aan het werk en verzorgt Euro Tech Center demo’s op gebied van diagnose en TPMS.
Een andere speler op gebied van werkplaatsequipement en -inrichting, is WM Automaterialen. Zij tonen onder meer het werkplaatsconcept Autoproteam en een assortiment aan equipement. Ook vind je er een digitale flipperkast, niet voor in de werkplaats maar om prijzen mee te winnen.
Wie op zoek is naar een lichtinstallatie op maat voor in de werkplaats, showroom of spuitcabine, moet zijn licht opsteken bij Blokvoort LED Shop. Dit bedrijf levert LED-verlichting naar eigen ontwerp als vervanger van TL-buizen. Blokvoort gebruikt een op maat gemaakte driver, afgestemd op hoe het lichtnet gebruikt wordt; dat is in de werkplaats heel anders dan bijvoorbeeld de showroom. Primeurs zijn de CRI >90 LED-verlichting (museumkwaliteit licht volgens Blokvoort) en draaibare fittingen voor LED-buizen.

Equipement en gereedschap


Klann Spezial Werkzeugbau haalt op AutoProf het doek van de nieuwe Modulo Speciaal Gereedschapswagen. Bussen, rubbers, fuseekogels, wiellagers, aandrijfassen en naven kunnen eenvoudig en snel met dit concept gedemonteerd en gemonteerd worden.

Creemers Compressors laat op stand 175 zien en horen hoe stil de zuigercompressoren zijn. Ook is er volop aandacht voor preventief onderhoud en servicecontracten. Creemers toont ook een zelfgebouwde, geluidsgedempte dieselcompressor in de eigen service-auto, die slechts 70×65 cm vloeroppervlak in beslag neemt. Die dieselcompressor wordt klantspecifiek ingebouwd, naar wens met dieselaanzuiging uit de brandstoftank van de auto.
Op de nieuwe stand van Car Lock Systems wordt gedemonstreerd hoe de slijpmachine voor sleutels werkt. Nieuw op AutoProf is Car Locks zusterbedrijf Jifeline en er kan kennis worden gemaakt met een nieuwe tool: de Remote Control Tester controleert de werking van de autosleutel met afstandsbediening. Ook zijn er beursaanbiedingen.
Wie op de stand van Serenco een gevulde gereedschapswagen van Boxo aanschaft, krijgt als cadeau een Boxo Bluetooth speaker. Serenco heeft als primeur het Boxo modulair wandensysteem en de Powerhand magnetische olieplugdopschroevendraaier.

Schadeherstel


Duobond International en Glasstech demonstreren reparatie van steenslagschade in gelaagd glas en het polijsten van oppervlakkige krassen in autoruiten. Een primeur is de Platform Iris van Duobond, een alternatief voor de conventionele reparatiebrug. Een losse UV-lamp is niet meer nodig want die zit erin, net als een loep en en een spoetnik voor de injector. Hij werkt op batterijen of op netspanning.
Voor de schadehersteller komt Greenprint Nederland met een Kwaliteitszorg Management Systeem, te gebruiken voor Hiqure, ISO9001, ISO9002 en ISO14001. Greenprint werkt met een Windows-applicatie voor op kantoor en met tablets voor de werkplaats. Kopers op de beurs krijgen €500,- korting.
De schadehersteller moet ook even stand 113 bezoeken, waar iBoss de nieuwe iBoss Backoffice App voor de iPad lanceert. Met de App kan al bij het schadevoertuig (dus eventueel ook op locatie) een dossier aangemaakt worden en foto’s toegevoegd worden, ook tijdregistratie, managementinfo en de capaciteitsplanning kunnen worden gebruikt of geraadpleegd. Met iBoss Quality (iQ) kan de schadehersteller zelf bepalen aan welke kwaliteitseisen hij wil voldoen, iBoss controleert automatisch het kwaliteitsniveau van zowel de dossiers als de processen.

Nieuw bij WSB Finishing Equipment zijn de spuitpistolen, persluchtfilters en maskers van SATA.
Op stand 102 presenteert Imbema Rhiwa Schuurtechniek onder meer Mirka schuurmaterialen, Farécla poets- en polijstsystemen en Sagola spuitapparatuur. Op een motorkap demonstreert Imbema Rhiwa Schuurtechniek diverse Mirka schuurmachines. Verder kun je de Sagola spuitpistolen zelf uitproberen. Tijdens de beurs heeft Imbema Rhiwa Schuurtechniek een actie met de Sagola digi 4500. Ook zal tijdens de beurs de Milwaukee machine als set in een koffer aantrekkelijk geprijsd zijn.
Nieuw bij CBX Nederland zijn de producten van Herkules voor het schadebedrijf. Een prominente plek op de stand is gereserveerd voor de New Dimension uitlijner, met verbeterde software en nieuwe klemmen. De 3D-uitlijner doet zijn werk op de stand met een stelbaar voertuig, zodat je precies kunt ervaren hoe het systeem functioneert. Daarnaast kun je verdwalen tussen alle wielservice-apparatuur, APK-equipment en alles wat daar tussen zit.

Diagnose stellen

Diagnose-specialist Diagnoses komt met een arsenaal aan diagnose-equipment naar Gorinchem: Autocom, Hanatech, Autologic, DEC Superscan, FoCOM, FiCOM, HiCOM, BimCOM, PSA-COM, VAG Can Pro… Primeurs zijn de Autologic tester en de Eltek 100 A diagnoselader. Op AutoProf kun je bovendien een gratis 30 dagen proefabonnement het DiagnoseXL Data online dataprogramma afsluiten.

Automatisering

Met de RDW kentekencardreader van Autoflex worden de NAW-gegevens en de gegevens van de auto binnen vijf tellen uitgelezen en opgeslagen in het garagesoftwarepakket. Autoflex toont daarnaast een beursprimeur: DOC2Autoflex, een systeem om razendsnel documenten, foto’s van reparaties en e-mailverkeer in het garagesoftwarepakket op te slaan. Tot slot toont Autoflex een CRM-module voor een optimaal beheer van het klantenbestand en pro-actief en klantgericht communiceren. Op standnummer 180 ziet u hoe in dit in de praktijk werkt.
Wie nu een auto particulier (ver)koopt, moet voor de tenaamstelling naar het postkantoor. Met het Kentekenloket van Brezan kan dat voortaan ook bij het autobedrijf. Zo wil Brezan de particuliere koper en het autobedrijf samenbrengen. De winst zit hem voor het autobedrijf in meer aanloop en een contactmoment met een mogelijke nieuwe klant.

Efficiency


Den Hartog en Oirschot Olie presenteren het Mobil 1 programma, waarmee het autobedrijf tot 30 procent meer rendement uit een werkplaatsbezoek zou moeten kunnen halen. Het Mobil 1 programma bestaat uit vijf onderdelen: ‘Kennis is macht’: op basis van kenteken en officiële fabrieksgoedkeuringen altijd het juiste advies voor de toe te passen smeer- en koelmiddelen; ‘One Stop Shopping’: alle A-merk smeer- en koelmiddelen verkrijgbaar op één adres; ‘Bag in Box’: Een nieuwe 20 liter verpakking als alternatief voor de huidige kleinere verpakkingen; ‘Werkplaatsmanagement’: een handige webtool waarmee snel concrete resultaten geboekt worden; ‘ATF spoelautomaat’: een Snap-on spoelapparaat voor automatische versnellingsbakken. Op de beurs worden doorlopend presentaties gegeven, op stand 273.

Accu’s

Op de stand van Johnson Controls kun je onder meer kennismaken met de nieuwe Varta Promotive EFB batterij voor zware bedrijfsvoertuigen, en met het nieuwe VSSP 2.1 diagnosetoestel. De Promotive EFB is de eerste EFB-vrachtwagenbatterij met een unieke zuurcirculator en gaat langer mee dan alle andere accu’s op de markt, aldus Varta. De VSSP 2.1 is volgens de leverancier de ultieme “all-in-one” oplossing voor het testen en vervangen van auto-accu’s, zowel Start-Stop als conventionele batterijen.

Poetsen, additieven en accessoires


Cartec introduceert op de AutoProf Fast Glaze: een nieuw poetsmiddel waarmee de carrosserie snel en eenvoudig een diepe hoogglans en beschermlaag krijgt. Volgens Cartec is het spul niet vet en veroorzaakt het geen hologrammen of ‘vlammen’, ook is het op een vochtige auto te gebruiken, direct na het zemen. Je hoeft niet voorzichtig te zijn met de ruiten en het laat geen witte sporen na. Een soort quick detailer dus, te vinden op stand 257.
Om de verkoop van additieven makkelijker te maken, introduceert Eurol op AutoProf drie assortidozen met show display: een benzine-, diesel- en motorolievariant, bedoeld voor in de showroom, de winkel of tankshop. De Petrol Injection Cleaner zorgt voor een lagere CO-waarde, de Diesel Clean Direct zorgt volgens Eurol voor minder uitstoot en een betere gasrespons. De Transmission Flush laat automatische transmissies vloeiender schakelen. Deze additieven en andere Eurol-producten worden gepromoot op stand 135.

Thule neemt de nieuwe VeloCompact fietsdrager en de Touring dakkoffer mee naar AutoProf.  Andere getoonde accessoires zijn de Wingbar Edge dakdrager en de Raceway fietsdrager. Thule laat verder alle nieuwe mogelijkheden op gebied van display voor de grossiers zien.

Volop beleving bij Fource

Fource is de nieuwe naam van bekende merken als Harrems, Havam, Van Heck en Kühne. Op de stand van Fource staan de formules Mijngrossier.nl, EasyDiesel en Toolspecial centraal met het thema ‘The Fast and The Furious’. Dat betekent volop demonstraties. Beleef het nieuwe programma EasyAirco. Bekijk demonstraties van het nieuwe Mijngrossier.nl of ontdek de nieuwste tools bij Toolspecial zoals de ATF flushmachine. In het kennistheater geeft Fource enkele korte presentaties over dieseldiagnose, het spoelen van een automatische versnellingsbak en nog veel meer.

Geschenken bij NGK

Op de NGK-stand kunnen bezoekers kennis maken met het loyaliteitsprogramma Bedangkt en zich meteen aanmelden.

Ook is het complete assortiment ontstekingsdelen en sensors te zien. Autobedrijven die zich tijdens de beurs aanmelden voor Bedangkt krijgen bovendien een geschenk van NGK.

Je kunt de Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem gratis bezoeken op 3, 4 of 5 februari. Alle informatie over de beurs en mogelijkheid tot aanmelden vind je hier.

Reageer op dit artikel