nieuws

Innovam opent Mobiliteit Academie

Ondernemen

Innovam opent Mobiliteit Academie

Een opleidingslocatie voor leerlingen en werkende technici, dat is de nieuwe Mobiliteit Academie in Dordrecht. De nieuwe trainingslocatie is al een half jaar operationeel, maar op 4 april was de officiële opening.

De Mobiliteit Academie is een trainings- en opleidingscentrum voor leerlingen in het beroepsonderwijs en ervaren autotechnici. Het is een initiatief van Innovam en het Da Vinci College, die op deze manier inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche.

Opleiding en trainingen

Het Da Vinci College verzorgt in de Mobiliteit Academie zowel BOL- als BBL-opleidingen Motorvoertuigentechniek. De opleidingen bestaan uit theorie en praktijk. Innovam verzorgt diverse trainingen, zoals Regionale Praktijk Trainingen en APK-trainingen. De academie is ook een regionale examenlocatie voor IBKI.

Onderwijsleerbedrijf

Verder is binnen de Mobiliteit Academie het Onderwijsleerbedrijf gevestigd. Hier doen leerlingen praktijkervaring op door te werken in een volwaardig nagebootst autobedrijf. En let op: het mag dan ‘nagebootst’ zijn, de leerlingen voeren er wel echte reparatie- en onderhoudsopdrachten uit, in opdracht van naburige autobedrijven. “Op die manier combineert de vestiging twee werelden: onderwijs en bedrijfsleven”, zegt Leo Frans, directeur van Innovam.

Verdiepen in techniek

Ook wethouder in Dordrecht Jasper Mos is enthousiast over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: “De Mobiliteit Academie is een plaats waar leerlingen zich kunnen verdiepen in de complexiteit van techniek en in duurzaamheid, door te leren en te werken met hybride- en elektrische voertuigen.”

Reageer op dit artikel