nieuws

AutomaaT en TradeMate klaar voor IBAN en SEPA betalingsregeling

Ondernemen

AutomaaT en TradeMate klaar voor IBAN en SEPA betalingsregeling

De invoering van het IBAN-nummer en de nieuwe SEPA regeling zijn grote veranderingen in het betalingsverkeer. Het garagepakket AutomaaT en het grossierspakket TradeMate zijn al klaar voor die toekomst.

De komende periode gaan consumenten en bedrijven gebruik maken van het tiencijferige IBAN (International Bank Account Number)-nummer. Ook overschrijvingen en incasso’s worden aangepast aan de nieuwe betaalstandaarden. Voor bedrijven die niet overgaan op de nieuwe standaarden is er straks geen betalingsverkeer meer mogelijk.

Automatische omzetting naar IBAN

Computer Service Wieberdink (CSW) heeft aan het garagepakket AutomaaT en het grossierspakket TradeMate een automatische omzetting naar IBAN toegevoegd. Alle rekening‑ en gironummers die in het pakket bekend zijn, kunnen hierdoor automatisch omgezet worden. Gebruikers van de pakketten zijn daardoor nu al zo goed als klaar voor de overgang en ondervinden weinig hinder van de overgang naar IBAN en de SEPA‑regeling.

Reageer op dit artikel