nieuws

Genomineerden Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester 2012 bekend

Ondernemen

Genomineerden Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester 2012 bekend

Nog drie bedrijven strijden om de titel Beste Leerbedrijf 2012 van de mobiliteitsbranche. Ook zijn drie leermeesters genomineerd voor de prijs Beste Leermeester 2012. Wie dat zijn?

Eerst even over het doel van de verkiezingen. Innovam wil graag leerbedrijven stimuleren om leerlingen een optimale opleidingsplaats te bieden. In de finale op 13 november in Nieuwegein worden de winnaars bekendgemaakt. Zij vertegenwoordigen de mobiliteitsbranche tijdens de landelijke verkiezing waaraan alle branches deelnemen.

De genomineerden

De drie genomineerden bij Beste Leerbedrijf zijn:

  • Autohuis Eickhof (Apeldoorn)
  • Iveco Schouten (Almkerk)
  • Van Tilburg Bastianen (Breda)

Bij Beste Leermeester hebben zich geplaatst:

  • Harrie Balmer van Driessen Autogroep (Valkenswaard)
  • Maarten Glasmeier van Garage Glasmeier (Almere)
  • Ronald van der Goes van Volvo Truck Center (Rotterdam)

Hoe nu verder?

De genomineerden worden de komende weken bezocht door een vakkundige jury. Die gaat beoordelen welk leerbedrijf en welke leermeester uitblinken in de ondersteuning en opleiding van toekomstige vakmensen. De winnaars zijn een goed voorbeeld voor leerbedrijven in de mobiliteitsbranche door de wijze waarop zij praktijkleren stimuleren en toepassen.

Samen met de ROC’s
Met deze verkiezing wil Innovam bedrijven in de branche extra motiveren om leerwerkplekken voor leerlingen beschikbaar te stellen. Om het onderwijs er nadrukkelijker bij te betrekken organiseert Innovam de verkiezing dit jaar in samenwerking met de BedrijfsTakGroep MCT (Motorvoertuig-, Carrosserie- en Tweewielertechniek), waarin de ROC’s verenigd zijn.

Competitie met andere branches
De winnaars van deze verkiezingen gaan de mobiliteitsbranche vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing en strijden om de titel met beste leerbedrijven en leermeesters (praktijkopleiders) in onder andere de zorg, horeca, installatietechniek en bouw. De landelijke verkiezing is een initiatief van de samenwerkende kenniscentra en het ministerie van OCW.

Wie zit er in de jury?
De vakkundige jury voor Beste Leerbedrijf bestaat uit Hylke Warners (BOVAG), Jeroen van de Braak (RAI Vereniging), Gert-Jan Mast (Autobedrijf F. Breeman, winnaar Beste Leerbedrijf 2011) en Minie Eising (Innovam). De Beste Leermeester wordt gekozen door de juryleden Marco Hietkamp (CNV Vakmensen), Herman Labee (Nova College), Kevin Kriek (Volvo Niham Den Haag, winnaar Beste Leermeester 2011) en Martine Broere (Innovam).

Feestelijke finale
De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdagmiddag 13 november bij Innovam in Nieuwegein. Leerbedrijven, leermeesters, leerlingen en vertegenwoordigers van importeurs en ROC’s zijn van harte welkom. Alvast noteren dus die datum.

Reageer op dit artikel