blog

Blog: Desirée van de pomp

Ondernemen 833

De AMT-redactie is gevestigd in Doetinchem in de Achterhoek, niet bepaald centraal gelegen. Veel automotive events, bijeenkomsten en vergaderingen vinden in ‘het Westen’ plaats. Dat betekent wekelijks heel wat uren in de auto én regelmatig tanken.

Blog: Desirée van de pomp
Met gemiddeld 1:10 sta ik geregeld bij de pomp...

Maar ik houd niet zo van tanken, daarom heb ik de vervelende gewoonte de tank tot de laatste druppel leeg te rijden. Vaak haal ik op de benzinedampen maar net de pomp. Het zit tussen de oren, maar tanken duurt zó lang voor m’n gevoel. Sta je daar niks te doen, en als ik moet tanken is het ALTIJD koud en regent het ALTIJD. Schuin. Zo onder de overkapping van het tankstation door. Op mij.

Ja, ik weet het: als je de tank helemaal leeg rijdt, sta je er nóg langer. Sinds kort zie ik er minder tegenop. Nog steeds ben ik ongeduldig als de teller van de pomp voor mijn gevoel ‘kruipend’ omhoog gaat. Niet uit verveling, maar omdat ik niet snel genoeg naar binnen kan om te betalen. Want daar wacht mij Desirée van de Pomp. Ik weet niet of dat haar echte naam is, maar in gedachten noem ik haar zo. Even voor de duidelijkheid: ik koester geen amoureuze gevoelens voor Desirée, maar ik voel me heel even zo exclusief en belangrijk als ik bij haar mag afrekenen.

Warm welkom

Met een stralende glimlach krijg ik de warmste ‘goedemorgen meneer’. Gevolgd door ‘is alles gelukt bij het tanken?’ En gelijk er achteraan: ‘Wilt u nog gebruik maken van onze aanbieding? Twee stuks voor maar € 1,50 (en dan die glímlach). Ze wijst dan op pakjes kauwgom of candy bars in een mandje op de balie. Speciaal voor mij. Eerder was het brandstof afrekenen en wegwezen. Voor Desirée blijf ik graag wat langer hangen. Ik doe alsof ik er even over na moet denken, maar ga ALTIJD voor de aanbieding. ‘Fijne dag en tot snel!’

Desirée is de inspiratie geweest voor het thema Omzetvergroters van de laatste AMT Ondernemen. Wat zijn ‘de pakjes kauwgom’ voor het autobedrijf? Met welke omzetvergroters, aanvullende diensten en producten trek je meer klanten, blijven ze terugkomen en zorg je voor meer omzet? Geniet en leer van de visie en ervaringen van ondernemers die hun klanten binden met meer dan alleen regulier onderhoud. Ik zelf kom vanavond wat later toe aan het lezen van de laatste AMT Ondernemen-editie. Ik moet eerst nog even tanken…

Tom Polman – hoofdredacteur AMT

Als abonnee vind je AMT ondernemen bij AMT 10 welke vrijdag 26 oktober op de mat valt. Lees je liever digitaal? Vanaf vrijdag staat ook AMT Ondernemen klaar op amt.nl/digitaal-magazine.

Reageer op dit artikel