artikel

‘Google Mijn Bedrijf’: Snel (zoek)resultaat

Ondernemen 723

‘Google Mijn Bedrijf’: Snel (zoek)resultaat
Een potentiële klant stapt in de auto en ziet een storingslampje branden. Hij wil zo snel mogelijk naar een garage in de buurt. Een Google Mijn Bedrijf-pagina vergroot de kans dat hij bij jou aanklopt aanzienlijk.

Zin in een pizza, gereedschap nodig of op zoek naar een bakker die nog open is? Even ‘Googelen’ en je weet waar je terecht kan. En iemand die direct een afspraak met een autobedrijf wil maken? Kan die jou online vinden? Met een ‘Google Mijn Bedrijf’-vermelding is de kans groot. Een Google bedrijfspagina is zo gemaakt en daar hoef je geen programmeerkaas van gegeten te hebben.

Eerst even wat feitjes op een rij: volgens Google worden meer dan 50 procent van alle zoekopdrachten op mobiele apparaten als een tablet of smartphone gedaan. Ongeveer 30 procent van die zoekopdrachten is gericht op een lokaal ­bedrijf en meer dan 75 procent van de mensen die een zoek­opdracht doen op hun smartphone bezoekt binnen 24 uur een lokaal bedrijf. De kans is groot dat dat een bedrijf is met een ‘Google Mijn Bedrijf’-vermelding, want deze vermeldingen staan boven de resultaten van een ­zoekopdracht.

Op zoek naar een autobedrijf in Utrecht. Google Mijn Bedrijf Pagina’s worden boven de reguliere zoekresultaten geplaatst. Dat nodigt klanten uit om te klikken.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

‘Google Mijn Bedrijf’ is een gratis dienst van Google waarbij je jouw bedrijfsgegevens kunt beheren en je bedrijf zichtbaar maakt in de zoekmachine van Google; een zogenaamde bedrijfsvermelding. Deze vermelding verschijnt bij lokale zoekopdrachten of zoekopdrachten gericht op jouw bedrijfsnaam.

Zoek je zelf wel eens naar een bedrijf in Google? Dan is het je misschien wel eens opgevallen dat een bedrijf vaak aan de rechterkant wordt getoond. Meestal staat hier een foto bij, inclusief de adresgegevens en openingstijden. Dat is dus Google Mijn Bedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

Google voegt automatisch vermeldingen en gegevens van bedrijven toe uit verschillende databases. Dus ook van jouw autobedrijf. Het zou dus zomaar kunnen dat er al een bedrijfsvermelding van jouw autobedrijf online staat. Wanneer je niks met Google Mijn Bedrijf doet kan dit, zonder dat je het in de gaten hebt, zorgen voor een negatieve ervaring bij (potentiële) klanten.

Klanten zouden bijvoorbeeld negatieve reviews kunnen achterlaten waar je niet op kunt reageren, of je oude adres staat vermeld, waardoor klanten op de verkeerde locatie uitkomen. Mensen vertrouwen er namelijk blindelings op dat deze gegevens kloppen en actueel zijn. Met Google Mijn Bedrijf kun je dit voorkomen en gegevens van jouw autobedrijf up-to-date houden.

Voordelen ‘Google Mijn Bedrijf’

• Lokaal beter vindbaar
• Makkelijker te vinden in Google Maps
• Bedrijfsinformatie en routebeschrijving zichtbaar in Google en Google Maps
• Toevoegen van openingstijden (incl. afwijkende openingstijden zoals op feestdagen)
• Mogelijkheid om te reageren op reviews
• Bekijken van klantstatistieken
• Een virtuele rondleiding toevoegen
• Het is gratis

Lokaal beter vindbaar

Google Mijn Bedrijf draagt ook bij aan je vindbaarheid in Google. Dit geldt voornamelijk voor de lokale zoekresultaten. Beter gevonden worden in de lokale zoekresultaten van Google zal meer verkeer naar je website opleveren en voor meer potentiële klanten zorgen.

Steeds meer mensen zoeken namelijk ‘lokaal’. Dat wil zeggen dat ze een plaatsnaam toevoegen aan hun zoekopdracht, zoals ‘autobedrijf Utrecht’. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan jouw lokale vindbaarheid. Zo blijf je je concurrenten steeds een stap voor!

 

Aan de slag!

Als je een Google- of Gmail-account hebt, kun je gelijk beginnen op www.google.nl/business. Hulp nodig of weet je niet hoe je moet beginnen? AMT biedt in samenwerking met Autosociaal hulp via www.autosociaal.nl/googlemijnbedrijf. Daar vind je stap voor stap uitgelegd hoe je een Google Mijn Bedrijf-pagina maakt, speciaal voor autobedrijven. Ook vind je hier handige video’s die je kunt gebruiken. Huub Tuerlings, accountmanager bij Autosociaal, legt uit: ‘Autobedrijven weten vaak wel wat Google Mijn Bedrijf is, maar niet hoe ze ermee aan de slag moeten gaan. Terwijl dit een essentieel onderdeel is van je online vindbaarheid. Wij vinden het belangrijk autobedrijven te helpen Google Mijn Bedrijf goed in te richten. Zo kunnen ze hun klanten de juiste informatie bieden op het juiste moment.” Meer hulp? Maak gratis een afspraak met een van de specialisten van Autosociaal. Zij zullen je helpen bij het opzetten van je Google bedrijfspagina.

 

 

Reageer op dit artikel