artikel

Sator voegt vier bedrijven samen

Ondernemen

Sator voegt vier bedrijven samen

Sator voegt vier dochterondernemingen samen. Het betreft ondernemingen Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools. Vanaf 1 oktober 2014 gaan deze bedrijven samen verder als Fource.

Na de enorme overnamereeks was het eigenlijk geen verrassing meer. Schaalvergroting en internationalisering van de branche zijn de steekwoorden. Met de samenvoeging van de vier Sator-dochters Van Heck (1926), Havam (1933), Kühne (1929) en Harrems Tools (1924) komt er een einde aan de historie van de vier onderdelendistributeurs.
Sator heeft voor de naam Fource gekozen, omdat de ambitie verder gaat dan het voortborduren op de bestaande historie van één van de vier bedrijven. De klanten vinden in het vervolg alles op één plaats met één telefoonnummer, één factuur en één vertegenwoordiger. Fource komt onder leiding van Johan van der Hoeven, die sinds 1 juli directeur bij Van Heck was. Daarvoor werkte hij bij USN-Centuri.

Bestelportalen en concepten blijven hetzelfde

Fource gaat de markt vanuit drie verkoopkantoren (Venlo, Hoevelaken en Schiedam) bedienen als ‘één automotive powerhouse’ met magazijnen in Schiedam, Amsterdam, Hoevelaken, Venlo en Nieuwleusen. Ongeveer een kwart van de arbeidsplaatsen komt te vervallen. Bij de bestelportalen, zoals mijngrossier.nl en ikwilonderdelen.nl (webshops voor de garagist) en PartsNet.nl (bestelsysteem voor de grossier) blijft alles bij het oude. Ook de concepten TopMec en AutoTools blijven onder hun eigen namen werken.

Reageer op dit artikel