nieuws

Bijblijven met AMT

Home

Bijblijven met AMT

De laatste AMT van 2014 viel afgelopen vrijdag op de mat bij de abonnees. Totaal omvat jaargang 2014 bijna 300 artikelen verdeeld over ruim 1100 pagina’s. Speciaal voor onze online lezers hebben we de beste artikelen gebundeld in één digitale uitgave. Bekijk nu ‘Het beste van AMT 2014’!

2014 was een jaar van veranderingen. We introduceerden AMT ‘nieuwe stijl’ met als eerste een gehele vernieuwing van het vakblad. Groter van formaat, beter papier en heel veel nieuwe rubrieken. Samen met lezers (veel dank daarvoor!) werkten we een half jaar aan deze vernieuwing. In deze ‘Het beste van AMT 2014‘ mogen de nieuwe rubrieken als ‘Trots op het vak’, ‘Oog voor Techniek’, ‘Stap voor stap’ en diverse columns natuurlijk niet ontbreken. Maar er is meer.
AMT bestaat al sinds 1937 en heeft heel wat veranderingen ondergaan. Daarom vind je in ‘Het beste van AMT 2014‘ nog eens de tijdlijn van AMT terug. Kijk hoe AMT zich door de jaren heen ontwikkelde.
Behalve het vakblad verbeterden we de AMT-events. Kijk maar naar de terugblik op de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp in deze bundeling van artikelen. In 2015 organiseren we de derde editie op een nieuwe locatie, The Autosport Company. Een kijkje in de werkplaats van dit mooie bedrijf vind je ook in deze digitale uitgave.

Nieuwe ontwikkelingen

AMT staat niet stil en dat doet ook de autobranche niet. Waren er trends? Jazeker. Nieuwe ontwikkelingen om auto’s nog zuiniger te maken kwamen het afgelopen jaar veelvuldig aan bod in AMT. Audi test met een e-turbo en Mazda liet ons kennis maken met de nieuwe generatie SkyActive-motoren. Bij Renault keken we mee met de ontwikkeling van conceptauto Eolab. Deze auto moet een voorbode zijn van de technieken van de toekomst. Natuurlijk mag ook Toyota’s brandstofcelauto, de Mirai, niet ontbreken.

Diagnosetips

Dichter bij de praktijk vinden we het diagnosestellen. Dat blijft lastig met die moderne techniek. Dat zien we terug in de vele Diagnosetips uit de praktijk. Meer dan eens besteedden we aandacht aan het juist diagnosestellen. Jifeline is een nieuw initiatief en biedt de autotechnicus daarbij hulp op afstand. En in de rubriek ‘Unboxing…’ zochten we maandelijks uit of een diagnosetool waarmaakt wat de leverancier belooft.

Keuzes maken

Tot slot het ondernemerschap. De crisis ebt langzaam weg, maar dat ging niet vanzelf. Als ondernemer heb je keuzes moeten maken, en ook daarbij kun je leren van elkaar. Zo leerden we hoe garagebedrijf Het Ambacht succesvol startte tijdens de crisisperiode. Hoe Truckdealer Nijwa Zwolle efficiënter is gaan werken door nieuwbouw en hoe MAK Auto & Techniek Autobedrijf van het Jaar werd.

Je ziet, het is lastig keuzes maken uit de bijna 300 artikelen van het afgelopen jaar voor deze ‘Het beste van 2014’. AMT-abonnees hoeven dat gelukkig ook niet. Die vinden maandelijks een kakelverse AMT ‘nieuwe stijl’ in de brievenbus. Op dit moment werken we alweer aan het eerste nummer van 2015 en die wordt weer om van te smullen!
Heb je nog geen abonnement? Profiteer van de aanbieding.

Gratis na registratie

Samen met ons terugkijken op 2014 kan gratis, na registratie via deze pagina. Hierna kun je simpel de belangrijkste artikelen van 2014 doornemen op je laptop of tablet.

Rest me je namens het hele team van AMT nog een uitstekend uiteinde van 2014 te wensen en een succesvol 2015! Ook jouw collega-autotechnici het beste voor 2015 toewensen? Dat kan vanzelfsprekend op AMT Garageforum of via onze Facebook-pagina.

Tom Polman
Hoofdredacteur AMT

Reageer op dit artikel