nieuws

Wiegel vertegenwoordigt Mouvex

Home

Wiegel vertegenwoordigt  Mouvex

Wiegel Transport Equipment is de officiële vertegenwoordiger van de Franse pomp- en compressorenfabrikant Mouvex geworden. Mouvex maakt onder andere pompen voor het verpompen van (ADR) vloeistoffen, zoals brandstoffen en chemicaliën en vloeibare levensmiddelen.

Wiegel Transport Equipment in Voorhout (onderdeel van Stokvis) is gespecialiseerd in het verkopen, inbouwen en leveren van technische systemen en toebehoren voor de transportbedrijven en voor de logistieke dienstverlening. Wiegel is zowel importeur als producent van elektromechanische producten voor onder andere de autobranche en heeft nu de officiële vertegenwoordiging van Mouvex op zich genomen. Het Mouvex-programma bevat apparatuur voor het verplaatsen of verpompen van vloeistoffen (met name ADR vloeistoffen, zoals brandstoffen, chemicaliën en vloeibare levensmiddelen). Daarnaast bevat het Mouvex-programma compressoren voor de droge bulkmarkt. Kenmerkend voor de compressoren en pompen uit dit programma is dat ze olievrij zijn, waardoor de te transporteren stoffen dus niet kunnen vervuilen.

Franse compressoren, Nederlandse slangen

Het compressorenprogramma van Mouvex bestaat uit blad en schroefcompressoren. De Enterprise serie bladcompressoren bestaat uit drie modellen met capaciteiten variërend van 60 tot en met 170 m3/u, afhankelijk van het toerental. De schroefcompressoren zijn te leveren in zes verschillende modellen, met capaciteiten uiteenlopend van 120 tot en met 1.500 m3/u. De blad en schroefcompressoren zijn naar keuze hydraulisch of mechanisch aan te drijven en kunnen als geheel worden aangesloten op de PTO (Power Take-Off), een uitgang aan de versnellingsbak voor aandrijving van pompen, compressoren en lieren. Indien gewenst is ook een ‘stand alone’ configuratie leverbaar, die naar keuze kan worden voorzien van een elektro of dieselmotor. Deze laatstgenoemde versie is een mobiele unit, die op locatie naast een silo of tankwagen kan worden geplaatst voor het transporteren van het medium. De benodigde hydraulische slangen voor de hydraulische uitvoering worden in eigen huis bij Wiegel gemaakt. De compressoren worden standaard onder het chassis van de truck gebouwd. De pompen op hun beurt worden afhankelijk van de wens van de klant onder de trailer of truck aangebracht.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel