nieuws

Productie Saab valt weer stil

Home

Productie Saab valt weer stil

De productie bij Saab is opnieuw stilgevallen. Dat maakte Saab dinsdag bekend. Het bedrijf heeft weer te maken met leveringsproblemen. Saab zei in onderhandeling te zijn met leveranciers. Vorige week viel de productie ook al enkele malen stil nadat leveranciers de levering aan Saab hadden gestaakt. Er zou sprake zijn van onbetaalde rekeningen.

“We hebben gesprekken met leveranciers en doen ons best om tot wederzijdse overeenstemming te komen”, zei een woordvoerster van Saab. Vier of vijf leveranciers zouden niet leveren aan Spyker, aldus een Zweedse brancheorganisatie.

Topman Victor Muller van Spyker Cars zei dinsdag dat het bedrijf rekent op meer onderbrekingen van de productie. “Dit is een voortgaand iets. Het zal nog wel even duren om iedereen weer netjes in het gareel te krijgen. We krijgen het onder controle.”

Een dag eerder probeerde Muller investeerders al gerust te stellen over de financiële positie van het bedrijf. Hij zei toen onder meer dat het bedrijf “niet op het punt van instorten” staat.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel