nieuws

Volkswagen overweegt productiestop in Wolfsburg

Home

Volkswagen overweegt productiestop in Wolfsburg

Volkswagen overweegt de productie bij zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg voor drie weken stil te leggen wegens de dalende autoverkopen. Dat maakte een woordvoerder van VW dinsdag bekend.

De productie in Wolfsburg zou van 18 december tot en met 11 januari kunnen worden stilgelegd. De maatregelen moeten nog wel worden goedgekeurd door het bestuur van VW en de ondernemingsraad. VW liet eind oktober al doorschermeren een productiestop te overwegen om de productie aan te passen aan de afgenomen verkoop.

Eerder kondigde Daimler ook aan de productie bij zijn belangrijkste fabriek in Sindelfingen voor vier weken stil te leggen tussen december en januari. Ook bij alle andere locaties van Daimler in Duitsland worden de werkzaamheden tijdelijk onderbroken. Ook Opel en BMW lieten eerder al weten in de productie te snijden.

VW bouwt onder meer de nieuwste versie van de Golf in Wolfsburg. Het concern heeft 44.000 werknemers in dienst in die fabriek van in totaal 175.000 in heel Duitsland. De Europese verkoop van VW ging vorige maand met 7,6 procent omlaag.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel