nieuws

Ook Porsche voelt gevolgen crisis

Home

Ook Porsche voelt gevolgen crisis

Ook Porsche voelt de gevolgen van de financiële crisis. Het bedrijf verkocht in de periode van augustus tot en met november 25.200 auto’s, ruim vijfduizend minder dan een jaar eerder. Dat maakte Porsche woensdag bekend.

De omzet in de eerste vier maanden van het gebroken boekjaar daalde eveneens, van 2,36 miljard naar 2 miljard euro. Porsche maakte eerder al bekend dat het tijdelijk minder auto’s maakt. Het bedrijf legt de productie rond de kerstdagen langer stil dan gebruikelijk.

Porsche liet verder weten dat het zijn belang in Volkswagen nog altijd wil uitbreiden tot boven de 50 procent, maar dat dit waarschijnlijk dit jaar niet meer zal gebeuren. Het wees op de ongunstige marktomstandigheden en de relatief hoge prijs van het aandeel VW op de beurs.

Speculanten hebben de beurswaarde van VW de afgelopen tijd flink opgedreven. Financieel directeur Holger Hàrter van Porsche zei dat het bedrijf niet bereid is een “belachelijke prijs” te betalen voor de overname van VW, ook omdat dat het risico van enorme afschrijvingen op goodwill met zich mee zou brengen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel