nieuws

Kroymans stopt Europese GM-import

Home

Kroymans stopt Europese GM-import

Distributeur en importeur van auto’s Kroymans Corporation stopt met de Europese importactiviteiten van de General Motors-merken Hummer, Cadillac en Corvette. Door de moeilijke marktomstandigheden ziet de onderneming uit Hilversum zich genoodzaakt om zijn strategie aan te scherpen.

Kroymans wil de importrechten in 2010 weer overdragen aan General Motors, dat de merken dan zelf in Europa zal gaan vermarkten, zo liet bestuurslid Ivo Manders van Kroymans woensdag weten. Met de stap dringen beide bedrijven hun kosten terug. Hoeveel Kroymans met de stap bespaart, wilde Manders niet zeggen.

De reorganisatie kost volgens de topman weinig banen. Wel zijn er in Breukelen al wat banen verdwenen. “Maar dat was grotendeels natuurlijk verloop”, aldus Manders.

Verder verkoopt Kroymans een groot deel van de Opel- en Forddealers die het in zijn bezit heeft. Van de dertig die het bedrijf vorig jaar had, blijven er nog vijf tot zeven over, aldus Manders.

Alle bedrijven die zich bezig houden met logistiek, de distributie van onderdelen en industriële producten (Sator, Lasaulec, Stertil, Stedall en Stokit) verhuizen naar Citadel Enterprises, ook een Kroymans-onderneming.

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de showrooms van de Kroymans in Hilversum is inmiddels weer hervat. Eerder legde de bouwer de werkzaamheden neer vanwege een financieel conflict. Het pand wordt naar verwachting medio april geopend.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel