nieuws

Chinezen doen mee met aankoop Saab

Home

Chinezen doen mee met aankoop Saab

Koenigsegg krijgt financiële steun uit China om Saab van General Motors te kunnen kopen. Het Chinese autobedrijf Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) heeft besloten een minderheidsbelang te nemen in de nieuwe autogroep.

Financiële details werden woensdag niet bekendgemaakt. Koenigsegg verklaarde wel dat de financiering van het bedrijfsplan voor Saab nu helemaal rond is. De afgelopen weken was onduidelijk of het bedrijf erin zou slagen voldoende financiële middelen te vinden. De fabrikant maakt nog aanspraak op een lening van 400 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, die door de Zweedse staat moet worden gegarandeerd.

Saab is een van de probleemkinderen van General Motors, dat begin deze zomer door de Amerikaanse overheid overeind werd gehouden. Het Amerikaanse autoconcern is ook nog bezig met de verkoop van Opel. BAIC toonde ook belangstelling voor Opel, maar kreeg geen steun van de Duitse overheid, die miljarden euro’s in een reddingsplan voor het van oorsprong Duitse bedrijf wil pompen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel