Extra kennissessies en ruimte voor startups op Auto Prof - AMT Live 2020

Extra kennissessies en ruimte voor startups op Auto Prof - AMT Live 2020
Elektrisch rijden krijgt een eigen plein met daaromheen aan het thema gelieerde standhouders. Ook Autonome ontwikkelingen en nieuwe technieken (met startups uit de branche) krijgen een eigen plek.

Extra aandacht voor elektrisch rijden, autonome ontwikkelingen en nieuwe technieken. En niet zestien, maar twintig kennissessies! Auto Prof - AMT Live trapt af met meer dan 50 exposanten. Wat mag je als deelnemende partner en bezoeker verwachten?

De kick-off vond plaats op de compleet vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Daar worden ook de nieuwe beurselementen toegelicht: elektrisch rijden, autonoom rijden, nieuwe technieken, de demoroute 2020 en een VIP Lounge.

Extra kennissessies

Wegens groot succes heeft het kennisprogramma dit jaar geen zestien, maar twintig kennissessies. De thema’s voor komend jaar zijn APK, slimmer diagnosestellen, duurzaam ondernemerschap en nieuwe technologische ontwikkelingen.

“Deze thema’s zijn natuurlijk erg actueel in de branche. Hieronder vallen straks 20 kennissessies van zowel partners als van onszelf. Denk aan de nieuwe APK-regelgeving, ADAS-ontwikkelingen maar ook technische fabrieksinformatie en de arbeidsmarkt komen aan bod”, legde Tom Polman, hoofdredacteur van AMT uit.

De komende maanden wordt, samen met de partners, de laatste hand gelegd aan alle twintig onderwerpen, de sprekers en indeling in de vier kennisdomes.

Interessant voor studenten

Ook werd tijdens de aftrap van Auto Prof – AMT Live aangekondigd dat de vakbeurs haar deuren opent voor toekomstige autotechnici. Door studenten actief te verwelkomen wil de organisatie de autobranche verder ondersteunen bij het behouden en aantrekken van nieuw personeel.

Demoroute 2020

Extra focus ligt op het ondersteunen van partners bij het verzorgen van interactiviteit op de stand. Het 'Beleven' van Leren, Beleven en Ontmoeten waar AMT Live al jaren voor staat. "Met de demoroute willen we bezoekers niets laten missen van alles wat er te beleven valt", zegt Tom Polman. "Van live demonstraties van ADAS-apparatuur tot schadeherstel-equipment. Of korte presentaties van een standhouder."

Extra (nieuwe) bezoekers werven

“We hopen veel extra bezoekers te verwelkomen bij deze eerste nationale editie van Auto Prof – AMT Live. Tijdens de kick-off hebben we onze (potentiële) exposanten actief betrokken, in de verwachting dat hun nauwe betrokkenheid extra bezoekers oplevert. Verder is EasyGo toegelicht, de marketing- en salestool die vanaf 2020 standaard onderdeel is van Auto Prof – AMT Live”, zei Floris Valk, Head of Automotive & Transport van Easyfairs Nederland.

Reacties van (potentiële) exposanten

Bij de kick-off waren zowel ingeschreven exposanten als potentiële exposanten aanwezig. “Het nieuwe beursconcept geeft mij veel vertrouwen in zowel de inhoud als het bezoekersaantal ”, liet Nicole Evertse namens Distrigo weten. “De kick-off was interessant en gaf ons voldoende informatie. We zijn er in 2020 weer bij”, zei Joost Bouwmeister namens Waeco AirCon Service.

Auto Prof – AMT Live 2020

De eerste editie van Auto Prof – AMT Live als nationale vakbeurs is op 11, 12 en 13 februari 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de vernieuwde website van Auto Prof – AMT Live: www.autoprof-amtlive.nl.