Video: Wat móét je kunnen in de werkplaats van 2030?

Video: Wat móét je kunnen in de werkplaats van 2030?

Dinsdagavond 18 juni om 19.30 uur organiseert AMT samen met OOMT het webinar ‘2030: Heeft de auto jou nog nodig?’ In deze live-online uitzending praten we met experts uit de branche over hoe je werk als autotechneut er in de toekomst uit gaat zien. Sta je nog met de handen in de olie of hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken? Wij beantwoorden deze en andere vragen en helpen je richting de werkplaats over tien jaar. Kijken dus!

Autotechniek is altijd in ontwikkeling geweest, dat is op zich niets nieuws, maar het gaat nu wel erg snel. Het hart en brein van de auto verandert. De verbrandingsmotor moet plaats maken voor een batterij en de auto wordt met alle rijhulpsystemen, en verbonden met het internet, steeds slimmer.

Dat betekent dat er ander soort werk in je werkplaats zal verschijnen. Wat voor werk? Welke tools heb je daar bij nodig? En wat betekent dit voor de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt? Waar haal je die vandaan en waar begin je? Vragen waar je tijdens het webinar antwoord op krijgt.

Wat vind jij?

Heb je zelf nog vragen? Die kan je tijdens het webinar, maar ook vooraf in het formulier hieronder, stellen. Wat moet er volgens jou sowieso aan bod komen tijdens de uitzending, wat zie je als bedreiging voor de toekomst en wat als kans? Deel het met ons (dat kan ook anoniem) en wij nemen het mee in het webinar!

Kijken doe je gratis en aanmelden kan via deze link: https://www.amt.nl/aanmelden-webinar, dan ben je verzekerd van een plek op de eerste rij.

Annemiek van de Heg

Annemiek van de Heg

Hoofdredacteur

Annemiek studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim. Ze had haar eigen autobedrijf, werkte voor 4WD Magazine en organiseerde 4WD-evenementen. Toen Annemiek in 2016 voor de eventsafdeling van AMT-uitgever Vakmedianet aan de slag ging, had ze als freelancer al diverse artikelen voor AMT geschreven. Sinds september 2017 doet ze dat full-time. Annemiek vulde lange tijd olie bij in haar Peugeot, maar rijdt nu haar droomauto. Een BMW 1 Serie.

Gaat data-overdracht uit de auto ooit de fysieke APK vervangen? “Misschien wel”, denkt RDW-beleidsmedewerker Geert Konings, “maar niet in de komende dertig jaar.”

Auto’s veranderen, de wereld verandert, dus de APK moet mee. Maar hoe? Hoe ziet de toekomst van de APK eruit? Welke nieuwe eisen mogen we verwachten?...