nieuws

Autec‑VLT levert 20 tons schaarhefbruggen voor Krone

Werkplaats & Onderhoud

Autec‑VLT heeft een order van drie rijbaan schaarhefbruggen van Krone Trailers gekregen. De 20 ton hefbruggen zullen gebruikt worden in de nieuwe fabriek van Krone Trailers nabij Izmir, Turkije. Daar worden de bruggen ingezet voor de eindcontrole van nieuwe trailers.

De Krone Groep heeft in 2007 een joint-venture gesloten met het Turkse bedrijf Dogus Otomotiv. Onderdeel van dit contract is de gezamenlijke productie van trailers voor de Turkse, de Noord-Afrikaanse en de Midden‑Oosten markt. Hiervoor is een nieuwe fabriek gebouwd nabij de stad Izmir in Turkije. De capaciteit van de fabriek bedraagt tienduizend trailers per jaar.

Hefvermogen tot zestigduizend kg
Autec-VLT Automotive Equipment gaat drie rijbaan schaarhefbruggen uit de ASLT-serie leveren; de serie is sinds begin 2012 in productie. De ASLT-serie heeft een hefvermogen van vijfduizend tot zestigduizend kg. De rijbaanlengte is 4,60 tot 24 meter. De oprijhoogte is 160 / 210 mm en de hefhoogte bedraagt 1,90 / 2,10 meter.

Dankzij de lage hoogte van de rijbanen zijn deze hefbruggen flexibel in of op de werkplaatsvloer te plaatsen. Het wielvrije hefsysteem biedt het maximale hefvermogen, met de opnamemogelijkheden van een hefbrugkrik. De ALST5008 met een hefvermogen van vijfduizend kg kan ook uitgerust worden met een voorbereiding voor uitlijnen en wielspelings‑detectie.

Geschikt als APK hefbrug
De ASLT rijbaan schaarhefbruggen voldoen aan de laatste regelgeving (onder andere EN1493:2010) en RDW-eisen en zijn dus ook geschikt om gebruikt te worden als APK hefbrug. Voor de Autec hefbruggen kan een full-serviceovereenkomst afgesloten worden voor drie, vijf of tien jaar, maar ook voor andere merken hefbruggen is een serviceovereenkomst af te sluiten.

Reageer op dit artikel