nieuws

Gates breidt aanbod distributieriemsets met waterpomp uit

Techniek

Gates breidt aanbod distributieriemsets met waterpomp uit

Gates heeft het aanbod distributieriemsystemen versterkt met 28 onderdeelnummers. Het gaat om distributieriemsets met waterpomp. In totaal biedt Gates nu 141 verschillende sets met een waterpomp aan voor een breed scala van automerken en -modellen.

De Gates PowerGrip‑set bevat alle onderdelen die nodig zijn voor een volledige revisie van het distributieriemsysteem. Dit kan bestaan uit één of meer distributieriemen, spanner(s), meelooprol(len), accessoires, installatie‑instructies en een waterpomp, allemaal van OE‑kwaliteit.

Gates vindt een volledige revisie van het distributieriemsysteem een betere benadering van reparatie op de lange termijn en claimt dat in de meeste gevallen het vervangen van een distributieriem met waterpomp in de procedure ongeveer evenveel tijd in beslag neemt.

Slijtage van de waterpomp
Gates vindt het niet alleen een goede reparatiepraktijk om beide tegelijk te vervangen, maar houdt ook rekening met de te verwachten slijtage van de waterpomp. Wie waterpomp en distributieriem niet tegelijk vervangt, gaat ervan uit dat de waterpomp – die al een volledige cyclus achter de rug heeft – nog een volle cyclus mee kan.

Het voordeel voor de klant is gemoedsrust, de voordelen voor de distributeurs zijn het gemak van onderdeleninkoop, want alle componenten zitten in één pakket. De uitbreiding van het aanbod aan Gates PowerGrip‑sets plus waterpomp volgt op de recente uitbreidingen van het hulpaandrijvingsaanbod.

Reageer op dit artikel