nieuws

Kühne breidt levering Quinton Hazell uit

Techniek

Kühne Automotive breidt haar Nederlandse productlijnen uit met Quinton Hazell waterpompen en wiellagers.

Kühne breidt levering Quinton Hazell uit

Kühne heeft in april 2008 Quinton Hazell België overgenomen en voert sindsdien het volledige Quinton Hazell-programma voor de Belgische markt. Vanaf begin dit jaar worden Belgische klanten vanuit het centrale magazijn in Hoevelaken beleverd. Daarnaast distribueert Kühne al geruime tijd Klarius uitlaten (Quinton Hazell is een onderdeel van de Klarius Group). Het openstellen van de Quinton Hazell lijnen voor Nederlandse klanten van Kühne Automotive is dus een logische vervolgstap.

Quinton Hazell distribueert in Nederland ook zelf haar producten direct aan grossiers. De uitbreiding van de samenwerking met Kühne Automotive is voor Quinton Hazell dan ook een logische stap om ook het marktaandeel in Nederland te vergroten. Beide partijen verwachten meer omzet en leveren momenteel aan de eigen klantenkring die weinig tot geen overlap kent.

Tot kwart voor twaalf bestellen, zelfde dag in huis

Volgens Kühne levert Quinton Hazell OE-kwaliteit onderdelen tegen een brutoprijs, die gemiddeld twintig procent lager is. Het assortiment Quinton Hazell dekt een groot deel van het wagenpark af. De Quinton Hazell lijnen zijn sinds 1 mei opengesteld in AutoMaster KuBes en Base. Momenteel loopt er een proef waarbij de filialen (Hoogeveen, Veldhoven en Schiedam) tweemaal per dag worden beleverd. Hierdoor biedt Kühne Automotive haar klanten tot kwart voor twaalf de mogelijkheid onderdelen te bestellen en deze nog dezelfde dag in huis te hebben.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel